Piept de pui cu crema de branza si prosciutto

Reteta pe care v-o propun astazi merita sa fie retinuta din mai multe motive: se pregateste usor, iar rezultatul este nu doar aspectuos, ci si cu un gust senzational. Asadar, puneti un semn retetei pentru cand veti vrea sa va impresionati musafirii sau cand veti dori, pur si simplu, sa va rasfatati familia cu ceva bun si deosebit. Culmea e ca nici nu avem nevoie de o multime de ingrediente pentru a obtine bunatatea de fata, ci doar de piept de pui dezosat si fara piele, o crema de branza cu ierburi buna (adica sa nu fie apoasa, acra sau mai stiu eu cum) si cateva felii de prosciutto. Eu am pus pe langa pui, la cuptor, si vreo trei rosioare, care s-au copt un pic, fix cat trebuie ca sa devina un pic dulcege.

Odata pregatit puiul, il puteti taia in felii groase si-l aranjati pe un platou. Pe post de garnitura, eu am pus un mix de salata verde cu vinegreta (deh, am pregatit puiul pentru cina), dar merge si o garnitura de cartofi (piure, natur, copti sau prajiti) ori alte legume.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui dezosat si fara piele 3 jumatati (520 g)
– crema de branza cu ierburi 100 g
– prosciutto 6 felii (80 g)
– rosii 3 buc. medii
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper macinat

Reteta de friptura - Piept de pui umplut cu crema de branza si invelit prosciutto

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Luati o jumatate de piept de pui si, cu un cutit bine ascutit, faceti o taietura in carne, ca un buzunar. Puneti o treime din branza in taietura, presati usor carnea pentru a “sigila” branza, dati cu un pic de sare si de piper macinat. Asezati pe un tocator doua felii de prosciutto (suprapuneti-le usor) si infasurati in ele pieptul de pui. Asezati-l intr-o tava. Procedati la fel cu restul de pui, branza si prosciutto. Stropiti cu uleiul de masline si bagati in cuptorul incins. Dupa vreo 15 minute, asezati in tava, pe langa pui, rosiile spalate. Mai lasati vreo 15 minute, dupa care opriti focul.

Reteta de friptura - Piept de pui umplut cu crema de branza si invelit prosciuttoReteta de friptura - Piept de pui umplut cu crema de branza si invelit prosciutto

Lasati puiul “sa respire” vreo 10 minute, dupa care taiati-l in jumatati sau in felii mai groase si aranjati-l pe platou, impreuna cu rosiile coapte.

Reteta de friptura - Piept de pui umplut cu crema de branza si invelit prosciutto

Calorii: 141 kcal / 100 g sau 300 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Piept de pui cu crema de branza si prosciutto”

  1. Pfuai…ce bunatate! Mi se face foame doar gandindu-ma la acest pui :))

  2. Dino says:

    @ Laura, recunosc ca si eu salivam pe langa cuptor cat se facea puiul :P. E, intr-adevar, foarte bun! Iti urez o saptamana delicioasa!

  3. Vip Imob says:

    Arata minunat! Vreau si eu o portie!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11