Piept de pui in crusta de parmezan

Se vede treaba ca de la o vreme incoace nu mai am prea mult timp pentru “bibileli” prin bucatarie, drept pentru care au cam inceput sa predomine retetele foarte simple si rapide ori cele care macar te scapa de grija bucatarelii pentru vreo doua zile. Mea culpa, dar e cam greu sa mai faci ceva cand ai un copil mic… Voi incerca insa sa-mi iau revansa, macar din cand in cand, cu cate un preparat mai elaborat :). Pana atunci, sa revenim la puiul nostru de astazi. Se pregateste foarte usor si nici nu sta prea rau la capitolul grasimi si calorii, dat fiind ca este facut la grill-ul cuptorului in loc de tigaie (ma rog, merge si in tava, la cuptor, doar ca se usuca cam tare). Eu am evitat sa adaug faina sau pesmet, pentru a pastra cat mai pregnant gustul parmezanului. Daca vreti, puteti da insa puiul mai intai prin faina, apoi prin ou si, in final, prin pesmet amestecat cu parmezan ras. Alegerea va apartine.

Revenind la balanta calorica a puiului nostru, i-am stricat-o, totusi, cu niste cartofi noi prajiti, ca prea ne era pofta ori de cate ori treceam prin piata si ii vedeam pe tarabe. La puiul asta merge de minune si Salata de varza cu marar de care va spuneam ieri. Sau, daca nu va omorati cu varza, o salata verde cu vinegreta. Simplu, dar eficient!

Ingrediente (pentru 2 portii):
– piept de pui desozat si fara piele 1 buc. (500 g)
– ou 1 buc.
– parmezan ras 30 g
– sare, piper macinat

Reteta de piept de pui in crusta de parmezan, la grill

Spalati pieptul de pui, stergeti-l de apa (prin tamponare cu servete de hartie) si taiati-l in jumatate, dupa care felii (longitudinal), ca pentru snitele. Dati feliile prin ou batut, presarati un pic de sare si ceva mai mult parmezan ras (apasati-l usor, ca sa se lipeasca de carne). Rasniti un pic de piper si asezati feliile intr-o tavita-gratar de aluminiu. Bagati sub grill, lasati cam 10 minute, dupa care intoarceti. Puiul este gata cand furculita intra usor in el, iar crusta formata de parmezan este rumena.

Reteta de piept de pui in crusta de parmezan, la grill

Serviti imediat, cu salata si/sau cartofi prajiti (noi sau vechi, dupa plac si posibilitati).

Reteta de piept de pui in crusta de parmezan, la grill

Calorii: 224 kcal / 100 g sau 347 kcal / portia (fara cartofi prajiti!!).

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Piept de pui in crusta de parmezan”

  1. Ce bunatate! Dar nu curge parmezanul de pe pui?

  2. Dino says:

    @ Laura, mai curge un pic din parmezan, impreuna cu sucurile de la pui, dar majoritatea a ramas, formand o crusta subtire si delicioasa :).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11