Salata de varza cu ceapa, lamaie si ierburi

Reteta de salata de varza cu ceapa, lamaie, busuioc si patrunjel, de la Jamie Oliver

De cand s-a facut cald afara, a crescut exponential numarul celor care ajung pe acest blog cautand “garnituri care merg la gratar” (evident, in diferite formulari). Raspunsul se gaseste AICI, sub forma salatelor (de la Salata americana Coleslaw sau Fattoush, salata libaneza cu legume si sos de rodii, pana la atat de indragita Salata de ciuperci cu usturoi) si a garniturilor (de la Varza calita nemteasca la Rosti-ul cu bacon si ceapa, varianta la cuptor a traditionalului preparat elvetian). Ei bine, astazi va mai propun ceva: o salata de varza dulce, picanta, acrisoara si parfumata, marca Jamie Oliver.

Dulceata salatei provine de la varza taiata foarte marunt (situatie in care isi lasa destul suc), acreala provine de la sucul de lamaie, iuteala de la ardeiul rosu “aruncat” si el in bol (cu sau fara seminte, dupa cat de iute este), iar parfumul de la busuioc si patrunjel. Aici, trebuie facuta o mentiune: eu nu am gasit, cand am facut aprovizionarea, busuioc proaspat, iar cel plantat in ghiveci s-a incapatanat sa nu iasa, asa ca am folosit busuioc uscat. Evident, insa, este recomandat sa puneti busuioc proaspat, pentru un plus de prospetime si o aroma mai puternica. Si, nu uitati, lasati salata sa stea la frigider cateva ore inainte de a o servi, pentru ca varza sa-si lase sucul, iar aromele sa se armonizeze! Daca vreti sa acompaniati salata cu o friptura la gratar, nu va ramane decat sa o luati intr-o cutie mare. Am zis “mare”, caci se va termina aproape la fel de rapid pe cat se si face :).

Ingrediente (pentru 8 portii):
– varza alba 1 buc. mare (1,3 kg)
– ceapa rosie 1 buc. mare (220 g)
– ardei iute rosu 1-2 buc. (dupa cat de iute va place)
– ulei de masline extravirgin 4 linguri
– busuioc uscat 1 lingura rasa (ideal, proaspat, 7-8 fire)
– patrunjel verde 1 legatura
– sucul de la 2 lamai
– sare, piper

Reteta de salata de varza cu ceapa, lamaie, busuioc si patrunjel, de la Jamie Oliver

Tocati varza cu ajutorul robotului de bucatarie (dispozitivul razatoare). Vor iesi bucatele foarte mici, tocmai bune sa-si lase sucul in combinatie cu celelalte ingrediente. Tot cu robotul, maruntiti ceapa rosie si ardeiul iute. Amestecati-le intr-un bol. Adaugati verdeata maruntita, uleiul de masline si sucul de la cele doua lamai. Amestecati foarte bine si potriviti de sare si de piper. Lasati cateva ore la rece inainte de a servi. Simplu, nu?

Reteta de salata de varza cu ceapa, lamaie, busuioc si patrunjel, de la Jamie Oliver

Calorii: 61 kcal / 100 g sau 128 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Salata de varza cu ceapa, lamaie si ierburi”

  1. […] Opriti focul, scoateti pieptii umpluti pe un tocator mare si acoperiti-i cu hartia de copt. Lasati-i cam 10 minute, dupa care indepartati scobitorile si taiati-i bucati. Scoateti si pitele din hartie si taiati-le in sferturi. Serviti puiul cu bucati de pita si Salata de varza, ceapa si ierburi. […]

  2. Claudia says:

    Sunt retete super pe care vreau sa le incerc, mai ales acum, de sarbatori!Multumesc!!!

  3. […] • Salata de varza cu ceapa, lamaie si ierburi […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11