Somon la gratar cu piure de mazare

Reteta de somon la gratar cu piure cremos de mazare

Cand am auzit prima data de combinatia peste-mazare (la Nigella cred), am fost destul de sceptica, admit. Mi-am zis insa ca, inainte de a pune un “verdict”, trebuie sa incerc si va pot spune, acum, ca bine am facut. Nu mi-as fi imaginat ca mazarea dulceaga, transformata in piure cremos, se potriveste asa de bine cu somonul la gratar. Merg de minune si mai ca te opresti cu greutate din mancat :P. Singurul inconvenient pe care-l pot gasi acestui preparat este pretul cam piperat pentru somon, dar puteti sa vanati o oferta in marile magazine si sa va puneti cateva cotlete sau fileuri la congelator.

O singura mentiune mai trebuie sa fac: eu am pregatit piureul din mazare congelata, pentru ca din aceasta aveam in casa in momentul respectiv. Voi puteti insa incerca cu mazare proaspata, ca tot se gaseste acum in piata. Aaaa, sa nu uit, reteta se preteaza foarte bine si pentru un gratar in aer liber (preparati piureul dinainte si il incalziti doar un pic pe marginea gratarului, cat sfaraie pestele).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– cotlete sau fileuri somon 4 buc. (1,2 kg)
– ulei de masline 3 linguri
– marar uscat 1/2 lingurita
– mazare 450 g
– usturoi 5 catei
– suc de lamaie 2 linguri
– smantana (minimum 20% grasime) 125 g
– ceapa 1 buc. (160 g)
– sare, piper

Reteta de somon la gratar cu piure cremos de mazare

Puneti mazarea intr-o oala, impreuna cu ceapa (taiata in sferturi) si cateii intregi de usturoi. Acoperiti cu apa si lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati pana cand mazarea este bine fiarta, dar fara sa-si schimbe culoarea (gustati, asadar, des cate o boaba de mazare). Cat se raceste un pic mazarea, pregatiti somonul: spalati-l, stergeti-l de apa, dati-l cu ulei de masline (o lingura), sare, piper si marar uscat. Asezati-l intr-o tavita de aluminiu tip gratar si puneti-l la grill (il puteti face si pe aragaz, intr-o tigaie-gratar, doar ca sporesc sansele sa se lipeasca). Lasati somonul 5-7 minute pe o parte, dupa care intoarceti-l.

Reteta de somon la gratar cu piure cremos de mazareReteta de somon la gratar cu piure cremos de mazare

Scoateti mazarea cu o spumiera si puneti-o in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul fierte. Adaugand putina apa din cea in care a fiert, pasati mazarea bine, bine, pana cand obtineti un piure fin. Adaugati 2 linguri de ulei de masline si 100 g smantana. Omogenizati, adaugati sucul de lamaie si potriviti de sare. Serviti somonul la gratar cu piure de mazare, distribuind deasupra piureului restul de smantana. Daca vreti, puteti servi si cu un pic de orez fiert simplu (doar cu sare).

Reteta de somon la gratar cu piure cremos de mazare

Calorii: 166 kcal / 100 g sau 707 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11