Supa crema de cartofi, innobilata cu somon afumat

Reteta de supa crema de cartofi, cu mere si mustar, innobilata cu somon afumat

Fiert, prajit sau la cuptor, in supe si ciorbe, in salate, antreuri, feluri principale, garnituri si chiar deserturi (sortimentul dulce), cartoful este nelipsit din meniurile noastre, fiind considerat, pe buna dreptate, cea mai versatila leguma. Este ieftin si se gaseste tot timpul anului, poate fi combinat cu o multime de carnuri, legume si sosuri. Cum sa nu-ti placa? Un partener perfect pentru cartof este somonul afumat, dupa cum s-a vazut si la Checul aperitiv cu somon afumat si cartofi, Salata calda de cartofi cu somon fume si vinegreta sau Salata de somon afumat, cartofi si iaurt. Ei bine, astazi completam galeria cu o supa-crema de cartofi innobilata cu somon afumat.

Cremoasa si foarte gustoasa, supa merita pe deplin sa figureze intr-un meniu mai de sarbatoare, chiar daca are la baza “banalul” cartof. In plus, se pregateste deosebit de usor si, in cazul unei mese cu mai multi invitati, poate fi preparata chiar si cu doua zile in avans. Reteta este inspirata din revista “Ioana”.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– cartofi 2 buc. mari (680 g)
– mere 2 buc. (320 g)
– ceapa 1 buc. mare (125 g)
– somon afumat, felii subtiri 150 g
– mustar 2 linguri cu varf (60 g)
– unt 20 g
– supa de legume 1,5 l
– smantana pentru gatit 200 ml
– suc de lamaie 2 linguri
– sare, piper macinat
+ arpagic verde pentru servit

Reteta de supa crema de cartofi, cu mere si mustar, innobilata cu somon afumat

Preparati supa de legume (de la zero sau din cuburi) si tineti-o la cald. Topiti untul intr-o oala si caliti un pic ceapa, taiata bucati (nu trebuie sa fie prea mici, dat fiind ca oricum se paseaza). Puneti cartofii (cuburi cat de cat egale, pentru a fierbe in acelasi timp) si merele (curatate de cotor si samburi, dar cu coaja). Dupa inca unul-doua minute de calit, puneti supa fierbinte. Aduceti la punctul de fierbere, dati focul mic, acoperiti oala si lasati sa fiarba incet (circa 15-20 de minute, cat sa fie cartofii bine fierti). Lasati un pic sa se raceasca si pasati bine cu blenderul. Ideal ar fi sa treceti supa prin sita, pentru a va asigura ca nu au ramas cumva bucatele si ca ati obtinut o supa fina! Adaugati mustarul, sucul de lamaie si smantana pentru gatit. Potriviti de sare (daca ati folosit cuburi, supa este deja sarata) si puneti piper macinat.

Reteta de supa crema de cartofi, cu mere si mustar, innobilata cu somon afumatReteta de supa crema de cartofi, cu mere si mustar, innobilata cu somon afumat

Aduceti iar la punctul de fierbere si, dupa unul-doua clocote, opriti focul. Taiati somonul afumat in fasii. Serviti supa calda spre fierbinte, cu somon afumat deasupra si, eventual, arpagic verde maruntit.

Reteta de supa crema de cartofi, cu mere si mustar, innobilata cu somon afumat

Calorii: 82 kcal / 100 g sau 253 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11