Piept de pui in jambon, umplut cu pesto de leurda

Reteta de piept de pui umplut cu pesto de leurda si mozzarella, infasurat in jambon

Combinatia pui-pesto nu este deloc noua, fie ca vorbim de pesto genovez (cu busuioc), sicilian (cu rosii si migdale) sau calabrez (cu ardei gras copt si piper). Si, atunci, de ce nu ar merge si cu pesto de leurda? Bineinteles ca merge, ba chiar de minune. Iar daca punem si niste jambon crud-uscat, atunci obtinem o adevarata simfonie a gusturilor in farfurie. Cremozitatea este asigurata de bucatele de mozzarella (fie, puteti pune si cascaval), infasurate cu grija in pieptul de pui, astfel incat, atunci cand taiem, sa se reverse in “valuri”. De unde pesto de leurda? Facut in casa, bineinteles :). Cum? Dupa instructiunile de AICI.

Daca vreti, puteti incerca sa aranjati ansamblul sub forma unei rulade (caz in care va trebui sa bateti bine pieptul de pui desozat). Exista insa doua dezavantaje la aceasta varianta: cresc sansele sa se scurga mozzarella si, respectiv, e ceva mai anevoios de pregatit. Asa, in varianta buzunarului taiat in pieptul de pui, totul este mai rapid si mai usor, adica mai potrivit pentru o cina in cursul saptamanii.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– piept de pui fara piele si fara os 4 jumatati (1,3 kg)
– jambon crud-uscat 8 felii (100 g)
pesto de leurda 160 g
– mozzarella 125 g
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper macinat

Reteta de piept de pui umplut cu pesto de leurda si mozzarella, infasurat in jambon

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Luati o jumatate de piept si, cu un cutit bine ascutit, taiati ca un buzunar in carne. Puneti un sfert din pesto-ul de leurda si o bucata de mozzarella. Presarati un pic de sare (nu prea multa pentru ca pesto-ul e destul de sarat, datorita parmezanului) si piper macinat. Strangeti bine si infasurati in doua felii usor suprapuse de jambon crud-uscat (daca e nevoie, “inchideti” cu scobitori buzunarul). Procedati la fel cu celelalte trei jumatati de piept. Incingeti uleiul intr-o cratita care poate fi bagata la cuptor si prajiti usor pieptii umpluti. Pentru ca pieptul sa-si pastreze suculenta, acoperiti-l cu o hartie de copt taiata pe dimensiunea cratitei si udata (pont desprins de la Jamie Oliver :)).

Reteta de piept de pui umplut cu pesto de leurda si mozzarella, infasurat in jambonReteta de piept de pui umplut cu pesto de leurda si mozzarella, infasurat in jambon

Dupa ce ati rumenit putin pieptii pe toate partile, bagati cratita in cuptor si lasati circa 25-30 de minute, timp in care pieptul se patrunde. Scoateti din cuptor, lasati sa-si “traga sufletul” 10 minute, dupa care taiati in bucati si serviti. Din comoditate, eu am pus alaturi niste cartofi prajiti, dar ar merge si un risotto (precum Risotto-ul cu ardei gras).

Reteta de piept de pui umplut cu pesto de leurda si mozzarella, infasurat in jambon

Calorii: 250 kcal / 100 g sau 562 kcal / portia (fara garnitura!!).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11