Supa de ciuperci cu chimen si “tagliatelle” din legume

Reteta de supa de ciuperci (champignon si pleurotus) cu chimen si "tagliatelle" din legume

A inceput Postul Pastelui de cateva zile si, chiar daca nu obisnuim sa-l tinem, nu strica sa mancam ceva mai multe legume de acum incolo, pentru a ne curata un pic organismul trecut prin iarna. Plus ca incet, incet se umplu pietele de legume proaspete si ar fi si pacat sa nu profitam. In aceasta ordine de idei, eu am pregatit zilele trecute o delicioasa supa de ciuperci. Nu o Supa crema de ciuperci cum v-am propus in trecut, ci una fara lapte, unt si smantana, adica una de post. Si sa nu va imaginati, cumva, ca este mai saraca la capitolul gust. Nici pomeneala, deoarece lipsa lactatelor este compensata de niste radacinoase (morcov si pastarnac) taiate ca tagliatellele, iar un plus de aroma confera chimenul si maghiranul. Simpla, dar foarte, foarte buna! In plus, are un numar foarte mic de calorii, ceea ce face aceasta supa sa fie o alegere perfecta pentru cei/cele care tin regim :).

In ceea ce priveste ciupercile, eu am folosit un amestec de pleurotus, champignon albe si brune, dar puteti pune si alte feluri. Indicat ar fi sa folositi, daca gasiti, maghiran proaspat, pentru un plus de prospetime si gust. Reteta este preluata, cu modificari, din revista “Ioana – Secretele bucatariei”.

Ingrediente (pentru 8-10 portii):
– amestec ciuperci 600 g
– cartofi 2 buc. mari (380 g, curatati)
– ceapa 2 buc. (220 g)
– morcov 2 buc. (185 g)
– pastarnac 2 buc. (175 g)
– ulei 3 linguri
– supa de legume 2,5 l
– chimen 1 lingura cu varf
– maghiran uscat 1 lingura rasa
– sare, piper

Reteta de supa de ciuperci (champignon si pleurotus) cu chimen si "tagliatelle" din legume

Taiati ceapa bucatele, iar morcovul si pastarnacul taiati-le sub forma unor fasii lungi si subtiri, folosindu-va de aparatul cu care le-ati curatat. Infierbantati supa de legume si, intr-o oala mai mare, incingeti uleiul. Puneti ceapa la calit si, cand devine translucida, adaugati fasiile de radacinoase. Caliti vreo 4-5 minute, dupa care adaugati cartofii (curatati si taiati cubulete) si supa fierbinte. Lasati sa fiarba cam 5 minute, dupa care puneti ciupercile (curatate, spalate si taiate in jumatate sau sferturi ori, in cazul ciupercilor pleurotus, in fasii), chimenul si maghiranul uscat. Daca folositi maghiran proaspat, il puneti mai tarziu, dupa ce opriti supa din fiert!

Reteta de supa de ciuperci (champignon si pleurotus) cu chimen si "tagliatelle" din legumeReteta de supa de ciuperci (champignon si pleurotus) cu chimen si "tagliatelle" din legume

Lasati sa fiarba inca vreo 10 minute sau pana cand cartofii s-au patruns (ciupercile nu trebuie sa se fiarba prea tare, ci sa-si pastreze textura usor ferma). Gustati si potriviti de sare si de piper. Opriti focul si serviti supa imediat, cu o felie de paine pe vatra.

Reteta de supa de ciuperci (champignon si pleurotus) cu chimen si "tagliatelle" din legume

Calorii: 40 kcal / 100 g.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Supa de ciuperci cu chimen si “tagliatelle” din legume”

  1. […] • Salata de fructe de iarna • Supa de ciuperci cu “tagliatelle” din legume si chimen […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11