Desi, admit, imi place mai mult mancarea de mazare, cu sau fara carne, din cand in cand mai pregatesc si o mancarica de fasole verde. Este gustoasa si simplu de pregatit, mai ales daca folositi fasole verde congelata (deja curatata si spalata, adica). Criticii vor spune ca este mai buna fasolea proaspata, dar cum nu poate fi gasita tot timpul anului, cea congelata mi se pare un substitut acceptabil. In alta ordine de idei, avem de-a face cu un preparat potrivit pentru a fi gatit in timpul saptamanii, cand nu aveti timp si chef sa faceti cine stie ce cumparaturi si sa stati prea mult in bucatarie.
Daca intentionati sa tineti postul Pastelui, de luni incolo, nu trebuie decat sa scoateti puiul si sa inlocuiti untul cu ulei de floarea-soarelui si gata, veti avea pe masa o delicioasa mancare de fasole verde de post.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– pulpe inferioare de pui 4-5 buc. (500 g)
– fasole verde congelata 700 g
– ceapa 1 buc. (135 g)
– pulpa de rosii 100 g
– unt 30 g
– faina 1 lingurita
– sare
– patrunjel uscat 1 lingura (ideal, proaspat, 1 legatura)
Incingeti untul intr-o cratita si puneti la prajit pulpele de pui (spalate si sterse bine de apa). Intoarceti-le pe toate partile pentru a se rumeni uniform. Adaugati ceapa, taiata felii. Cand ceapa a devenit translucida, puneti fasolea verde congelata (NU este nevoie sa o decongelati). Amestecati, acoperiti cratita si lasati cateva minute, timp in care fasolea se decongeleaza si-si lasa apa. Dati focul mai mic si lasati sa fiarba circa 25-30 de minute sau pana cand carnea este bine patrunsa (daca o intepati cu o furculita, aceasta intra usor), iar fasolea s-a fiert.
Dizolvati faina in putina apa rece si amestecati-o cu pulpa de rosii (atentie, nu este vorba de pasta concentrata de rosii!). Turnati peste fasole si pui si amestecati. Daca puneti patrunjel uscat, este momentul sa-l adaugati (altfel, il puneti la sfarsit, inainte de a opri focul). Lasati sa mai fiarba cateva minute, dupa care potriviti de sare si opriti focul. Serviti fierbinte.
Calorii: 106 kcal / 100 g (sau 400 kcal / portia).
[…] calit dovleacul, cat si pentru uns foile, folositi ulei in loc de unt; 8-10 linguri in total) • Mancare de fasole verde (nu puneti pui si inlocuiti untul cu 3 linguri de ulei) Noi si noi retete de post sau adaptabile […]