Chec aperitiv cu somon afumat si cartofi

Reteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si marar

Fie ca pregatiti un meniu mai pretentios, fie ca, pur si simplu, vreti sa va rasfatati la mic-dejun sau in pauza de pranz de la serviciu, luati in calcul prepararea unui chec aperitiv. Iar la acest capitol, aveti de unde alege, caci sunt nenumarate combinatii. Una dintre ele este cea de astazi, cu somon afumat, cartofi si marar. Se pregateste usor si destul de rapid, este foarte bun si deloc banal. Pentru o masa cu mai multi invitati si mai multe preparate, il puteti pregati fara probleme cu o zi in avans. De asemenea, il puteti coace sub forma unui singur chec, pe care sa-l taiati in felii, sau puteti face portii individuale, in tava de briose sau in forme de tarte.

Daca sunteti in cautarea unor variante mai complicate, aruncati o privire pe rafinatul Chec cu anghinare si Gruyere, invelit in jambon sau pe Tortul aperitiv cu praz, bacon si sunca. Nu in ultimul rand, va recomand si Crespeou, tortul provensal din omlete colorate. Un ultim detaliu: din cantitatile de mai jos, am obtinut un chec cam de 800 g, pretabil a fi taiat in 8-10 felii (aproximativ 6 portii).

Ingrediente:
– cartof 1 buc. mare (170 g)
– oua 3 buc.
– faina 180 g
– praf de copt 1 lingurita
– ulei 120 ml
– lapte integral (3,5% grasime) 100 ml
– branza Gruyere (la o adica, cascaval) 80 g
– somon afumat 140 g
– marar verde 1 legatura
– sare, piper

Reteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si marar

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti cartoful la fiert, in apa rece. Cand s-a patruns, lasati-l sa se raceasca suficient pentru a-l putea decoji. Taiati-l in cubulete de circa jumatate de centimetru. Intr-un bol mai mare, bateti ouale cu un praf de sare. Cerneti faina intr-o farfurie si amestecati-o cu praful de copt. Incorporati treptat faina in ouale batute, adaugand si putin piper macinat. Incorporati si uleiul (pus putin cate putin) si laptele usor incalzit.

Reteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si mararReteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si marar

Adaugati somonul afumat (taiat fasii) si cubuletele de cartofi. Puneti si mararul tocat si branza Gruyere rasa. Amestecati usor pana cand obtineti un aluat omogen. Turnati aluatul intr-o forma din silicon sau din metal (caz in care trebuie sa ungeti forma cu un pic de unt si sa o presarati cu faina). Bagati checul in cuptorul incins si lasati-l circa 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Atentie, daca turnati aluatul in forme mici, de cate o portie, timpul de coacere este mai scurt, aproximativ 25 de minute!

Reteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si mararReteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si marar

Scoateti checul din forma cand s-a racit. Asezati-l pe un platou si taiati-l felii.

Reteta de chec aperitiv cu somon afumat, cartofi si marar

Calorii: 342 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Chec aperitiv cu somon afumat si cartofi”

  1. Foarte bine arata, gustos si sanatos. Daca e cu somon afumat nu se putea sa lipsesc!

  2. Dino says:

    Ha, ha… asa gandesc si eu, Paula :). Iti ofer, cu mare drag, cate feliute de chec aperitiv doresti :). Plus, urarea de a avea o zi minunata!

  3. […] Cum sa nu-ti placa? Un partener perfect pentru cartof este somonul afumat, dupa cum s-a vazut si la Checul aperitiv cu somon afumat si cartofi, Salata calda de cartofi cu somon fume si vinegreta sau Salata de somon afumat, cartofi si iaurt. […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11