Curry rosu thailandez de pui cu muguri de fasole

Reteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcovi

Cu al sau echilibru perfect al gusturilor (acru, dulce, sarat si amar), cu al sau melanj inconfundabil de ingrediente si arome, bucataria thailandeza se bucura de recunoastere si apreciere in intreaga lume si multe preparate thai pot fi gasite in topul celor mai bune mancaruri din lume (top realizat, dupa cum am mai pomenit, de CNN, in 2011). Ca si mie imi plac mancarurile thailandeze nu mai constituie un secret. Se poate vedea dupa simplul fapt ca printre primele retete postate pe acest blog, in mai 2010, s-au aflat doua curry-uri: Curry galben de pui si Curry rosu de vita. Astazi va propun tot un curry, rosu, de pui cu muguri de fasole, ardei gras si morcovi.

La fel ca datile trecute, eu am folosit o pasta de curry rosu cumparata din afara, dar am vazut ca au aparut, intre timp, si prin magazinele noastre (inclusiv sosuri). Nu stiu exact cum sunt cele de pe la noi, dar va recomand sa gustati inainte de a pune in preparat pentru a ajusta gradul de iuteala (nu de alta, dar pasta de curry rosu contine mult ardei iute). In rest, ce sa va mai zic?! Uleiul de arahide il gasiti in Carrefour, lapte de cocos asijderea (dar si in alte magazine), iar sosul de peste, in complexul chinezesc de langa Bucuresti sau il puteti cumpara online. Cat priveste garnitura, musai sa fierbeti un orez Jasmine, varietate de orez cu bob lung si parfumat.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– piept de pui fara piele si os 1,2 kg
– morcovi 3 buc. (260 g)
– ardei gras rosu 2 buc. (280 g)
– ceapa rosie 2 buc. (210 g)
– ceapa verde 2 legaturi
– muguri de fasole 200 g
– pasta de curry rosu 100 g (ajustati dupa cat de picant va place)
– ulei de arahide 4 linguri
– boia de ardei dulce 1 lingurita
– lapte de cocos 650 ml
– lamaie verde 2 buc.
– sos de peste 2-3 linguri (si in functie de cat de sarat va place)
– zahar brun 2 linguri
– coriandru frunze uscate 1 1/2 linguri

Reteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcovi

Incingeti uleiul intr-un wok. Puneti pasta de curry rosu si prajiti-o un minut, cat sa se elibereze aromele. Puneti puiul, taiat fasiute, si boiaua de ardei. Amestecand din cand in cand, lasati-l sa se rumeneasca usor. Adaugati, apoi, morcovii (rondele) si ceapa rosie (felii).

Reteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcoviReteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcovi

Puneti si ceapa verde (bucatele), ardeii grasi (curatati de seminte si cotor, spalati si taiati fasii) si mugurii de fasole. Turnati laptele de cocos si amestecati bine. Aduceti la punctul de fierbere, dati focul mai mic si lasati sa fiarba vreo 10 minute, timp la finalul caruia sosul se ingroasa usor. Adaugati coaja de la una din lamaile verzi (fasii late) si echilibrati gusturile: puneti zaharul brun pentru dulceata, sucul de la lamai pentru acreala si sosul de peste pe post de sare. Gustati si suplimentati cantitatile pana cand obtineti echilibrul dorit.

Reteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcoviReteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcovi

Puneti frunzele uscate de coriandru, amestecati si opriti focul. Serviti cu orez Jasmine. Daca aveti posibilitatea, puneti frunze proaspete de coriandru atat in preparat, cat si pentru decor.

Reteta thailandeza - Curry rosu de pui cu muguri de fasole si morcovi

Calorii: imaginati-va ca sunteti in vacanta si bucurati-va de savoare…

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11