Cartofi picanti la punga

Reteta de cartofi picanti la punga, in cuptor, cu carnati oltenesti

Cred ca ne-am uitat toti, macar o data, la puzderia de “pungi magice” de pe rafturile magazinelor. Fie ca este vorba de cele pentru pui sau porc, fie de cele pentru cartofi, “pungile magice” ne imbie cu “mixuri speciale de condimente” si ne promit “minuni” in cel mai scurt timp. Nu spun ca sunt rele la gust, doar ca “minunile” se datoreaza potentiatorilor de gust. E-urilor, adica. E-uri de care este, recunosc, destul de greu sa ne debarasam in totalitate. Mai ales in cazul cuburilor concentrate, cuburi care nu fac nici ele minuni, dar care inseamna, de regula, economie de timp. Ma rog, sa revenim la “pungile magice”. Puteti sa apelati la “magie” si folosind niste pungi simple. Adica, din acelea destinate cuptorului, dar fara un mix de condimente prestabilit, caz in care puneti voi condimentele dupa plac si gust. Asa am pregatit eu niste cartofi picanti deliciosi, peste care am “aruncat”, pentru un plus de gust, dar si din comoditate (ca sa nu-i mai prajesc), niste carnati oltenesti.

Evident, puteti pregati cartofii simpli, fie pe post de garnitura la o friptura la gratar, fie sa-i mancati ca atare, in perioada de post sau nu. Daca nu le puneti boia de ardei iute si nici usturoi, veti obtine niste cartofi natur obisnuiti (mai putin aposi insa, dat fiind ca nu se fierb in apa, ci in suc propriu). Daca puneti carnatii deasupra, cartofii vor imprumuta insa din aroma acestora si veti face si ceva “economii” la capitolul grasime (nu mai prajiti carnatii in ulei).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– cartofi 1,1 kg
– ulei 2 linguri
– usturoi 3-4 catei (6 g)
– boia de ardei iute 1/2 lingura (ajustati in functie de cat de picant va place)
– patrunjel verde 1 legatura mica
– sare, piper macinat

Reteta de cartofi picanti la punga, in cuptor, cu carnati oltenesti

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi de dimensiuni egale. Puneti-i in punga, impreuna cu usturoiul (felii), boiaua, un praf de sare, piper macinat si cele 2 linguri de ulei. Inchideti punga si “framantati-o” usor in maini pentru ca partile componente sa se amestece, iar cartofii sa se acopere uniform cu boia. Daca vreti, puneti acum si carnatii! Asezati punga intr-un vas de Jena si bagati in cuptor.

Reteta de cartofi picanti la punga, in cuptor, cu carnati oltenestiReteta de cartofi picanti la punga, in cuptor, cu carnati oltenesti

Lasati 45 de minute, dupa care, cu mare atentie (inauntru este abur foarte fierbinte!!), rupeti punga si extrageti-o din vas. Dati focul mai mare, la 200 grade Celsius, si lasati cartofii (direct in vasul de Jena) inca vreo 15-20 de minute, cat sa se rumeneasca un pic. Scoateti vasul de Jena si amestecati cartofii cu patrunjelul verde maruntit. Serviti imediat.

Reteta de cartofi picanti la punga, in cuptor, cu carnati oltenesti

Calorii: 108 kcal / 100 g  (fara carnati).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11