Pentru mesele de sarbatori (mai ales ca sunt in alb, verde si rosu :P) sau pentru orice alta ocazie mai speciala, va propun si o crema de sunca si branza, scoasa din anonimat cu o adiere de hrean, tocmai buna pentru a pregati niste tartine micute si dragute, frumos colorate si apetisante. Reteta este simpla si puteti prepara crema in avans, urmand ca inaintea sosirii invitatilor doar sa realizati si sa decorati tartinele (nu cu prea mult timp inainte pentru ca painea sa nu se inmoaie). Eu am folosit mini-toasturi, cumparate ca atare, dar merg si biscuitei, grisine, felii de paine prajite in casa sau chiar felii de bagheta proaspata. Ce va place mai mult.
Cat despre branza, eu am experimentat acum o branzica romaneasca, cu un pic de smantana in ea, dar nu pot spune ca mi-a placut pe deplin, drept care as lua data urmatoare o Philadelphia cremoasa. In fine, sunca este bine sa fie mai uscata (nu din aceea cu multa apa in ea) si un pic afumata. Reteta este inspirata din revista “Ioana – Secretele bucatariei”.
Ingrediente:
– sunca de Praga 200 g
– branza (crema de branza / branza de vaci) 200 g
– unt 80 g !! la temperatura camerei
– pasta de hrean 2 lingurite cu varf (35 g) !!! ajustati cantitatea dupa gust
– smantana lichida (30% grasime) 50 ml
– sare, piper alb
+ paine, rucola si rosii cherry pentru servit
Pasati foarte bine cu blenderul, in etape, sunca, branza si smantana lichida. Puneti crema rezultata intr-un bol si amestecati-o cu untul adus la temperatura camerei. Adaugati hreanul, un pic de sare si de piper alb si omogenizati foarte bine. Pastrati spuma la rece pana in momentul servirii.
Realizati tartinele si decorati-le cu o frunza de rucola si o bucatica de rosie cherry.
Calorii: 273 kcal / 100 g.