Legume la cuptor in stil italian

Preocupata fiind de bunatatile pentru Inspiration Food Marathon din ultimele saptamani, s-ar putea crede ca i-am uitat pe cei care tin post. Deloc adevarat! Pe langa colectia de retete de post sau usor adaptabile pentru perioada de post pe care o gasiti AICI, va propun si o combinatie delicioasa de legume cu parfum italienesc. Scaldate in ulei de masline, legumele – cartofi, ardei grasi, ciuperci si, evident, zucchini – sunt parfumate cu un amestec de condimente seducator. Mai precis, contine rosii uscate in soare (in proportie cam de 20%), usturoi, oregano, maghiran si busuioc. Plus cativa fulgi de ardei pentru o subtila iuteala :).

Eu am primit amestecul de condimente din afara si, sincer, nu stiu daca se gaseste si la noi. In lipsa lui, problema se rezolva punand pur si simplu componentele sale. Adica, puneti vreo 4-5 rosii uscate in soare (taiate bucatele), cresteti un pic cantitatea de usturoi (cu vreo 3-4 catei) si adaugati cate o lingurita de oregano, maghiran si busuioc uscate.

Pentru cei care nu tin post, evident ca legumele la cuptor pot fi servite drept garnitura langa o friptura (pui sau porc) la gratar.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– cartofi (curatati) 1 kg
– ardei gras rosu 2 buc. (290 g)
– zucchini 2 buc. (500 g)
– ciuperci champignon 350 g
– usturoi 6 catei mari
– ulei de masline 3 linguri
– amestec italienesc de condimente sau componentele sale
– sare, piper proaspat rasnit

Reteta de post de legume la cuptor in stil italian

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati cartofii cuburi, iar ardeii grasi, bucati. Taiati zucchini tot cuburi, fara a curata coaja. Puneti toate legumele, inclusiv ciupercile (intregi daca nu sunt prea mari ori injumatatite), intr-un vas mare de Jena. Turnati uleiul, puneti condimentele, sare si piper si amestecati foarte bine.

Reteta de post de legume la cuptor in stil italianReteta de post de legume la cuptor in stil italian

Acoperiti Jena cu o folie de aluminiu si bagati in cuptor. Lasati cam 20 de minute, amestecati iar legumele si indepartati folia. Cresteti temperatura la 220 grade  Celsius si mai lasati vreo 15 minute sau pana cand cartofii s-au patruns bine. Legumele pot fi servite atat calde, cat si reci.

Reteta de post de legume la cuptor in stil italian

Calorii: 76 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Legume la cuptor in stil italian”

  1. […] • Legume la cuptor in stil italian […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11