Salata rapida de ton cu porumb

Astazi va propun o reteta atat de simpla incat nici nu-mi prea vine sa o numesc reteta. Nu de alta, dar nu are decat o singura etapa, aceea a amestecarii  tuturor ingredientelor :P. Dar, asa cum am mai spus si cu alte ocazii, nu cred ca trebuie sa apara pe blog doar retetele complicate, cu o lista luuunga de ingrediente si cu nu stiu cate etape. Este suficient sa fie vorba, cred eu, despre un ingredient mai putin obisnuit sau, pur si simplu, despre o idee. Iar salata de astazi se incadreaza la capitolul idee. Sunt convinsa ca am mancat cu totii macar o data aceasta salata, intr-o vizita, comandata la birou sau cumparata de la magazinul din colt. Ei bine, se face atat de usor incat chiar nu merita sa o cumparati.

Daca vreti varianta ultra-rapida, puteti opta pentru o maioneza de-a gata (cum am facut eu, dar din ratiuni care tin de interdictia temporara de a manca oua crude :(). Indiferent de felul maionezei, light sau normala (a se citi grasa), merge sa puneti si cativa castraveciori murati, pentru a echilibra balanta. Aaaa, sa nu uit: investiti intr-un ton bucati in suc propriu (deci, nu ton maruntit), pentru ca este mult mai bun. Cat despre proportii, puteti pune un pic mai mult porumb decat am pus eu, doar sa nu exagerati, pentru ca veti obtine atunci o salata de porumb cu ton :P.

Incercati si alte retete de salate cu ton: Salata mexicana, cu ton, porumb si fasole; Salata de toamna cu ton, ardei copti si cartofi; Salata cu ton, cartofi si sos pesto; Salata de risoni cu ton si ricotta; Salata de ton cu nuca si stafide.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– ton bucati, in suc propriu 3 cutii (490 g dupa scurgere)
– porumb boabe 1 cutie mare (260 g dupa scurgere)
– castraveti cornison 5 buc. (90 g)
– maioneza 140 g
– sare, piper macinat

Reteta de salata de ton cu porumb, maioneza si castraveciori murati

Puneti tonul (scurs) si porumbul (clatit si scurs) intr-un bol. Taiati castraveciorii bucatele (cubulete de 3-4 mm) si, daca sunt prea aposi, scurgeti-i un pic de zeama, prin presare, inainte de a-i pune peste ton si porumb. Amestecati maioneza cu un pic de sare si de piper macinat si turnati-o peste salata. Amestecati usor spre omogenizare si, daca este cazul, potriviti de sare. Salata este mai buna dupa ce sta 30 de minute la rece (cat sa se amestece un pic aromele), dar poate fi servita si imediat.

Reteta de salata de ton cu porumb, maioneza si castraveciori murati

Calorii: 183 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Salata rapida de ton cu porumb”

  1. qwerty says:

    mm, ador tonul in bucati, dar e asa scuuump:/

  2. Dino says:

    Qwerty, poti pune si ton maruntit (in suc propriu) chiar daca nu e la fel de gustos ca cel bucati. Sau poti “vana” ofertele speciale din supermarket si sa cumperi la un pret mai bun mai multe conserve. Un weekend linistit!

  3. Adriana says:

    Ft buna. Am facut reteta dar mie mi-a placut mai mult ton in ulei. Mi se pare ca are mai mult gust decat in suc propriu

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11