Dovlecei umpluti cu branza de capra si ardei copt

Nu stiu cum se face de ma “paleste” pofta de dovlecei de abia cand sunt pe terminate :P. Noroc ca in marile magazine ii gasesti aproape tot timpul anului si-ti poti face un hatar, chiar daca e sa apelezi la zucchini, adusi din diferite tari. Acum, fata de variantele anterioare (Dovlecei umpluti cu branza si marar si, respectiv, Dovlecei umpluti cu carne), m-am oprit asupra unei umpluturi cu parfum mediteranean: branza de capra cu ardei copti si cimbru. De pregatit, dovleceii se fac destul de usor si de rapid. Iar reteta se preteaza pentru o masa cu mai multi invitati, caz in care puteti pregati dovleceii pana la punctul introducerii in cuptor, operatiune pe care o veti face atunci cand au sosit musafirii si urmeaza, dupa un pahar de vorba, sa va asezati la masa.

Intrucat am mai gasit niste dovlecei romanesti, am folosit din acestia. Data urmatoare, am de gand insa sa nu-i mai decojesc deoarece si-au cam pierdut forma de barcuta dupa ce i-am trecut prin baia de abur. Daca nu va place branza de capra sau nu gasiti, o puteti inlocui cu o branza feta buna. Cat despre cimbru, evident ca este de preferat, daca aveti, varianta proaspata.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– dovlecei 4 buc. (1 kg)
– branza de capra 150 g
– ardei capia copt 2-3 buc. (170 g)
– cimbru uscat 1 lingurita rasa
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper macinat

Reteta de barcute din dovlecei umpluti cu branza de capra, ardei copt si cimbru

Taiati dovleceii in jumatate, pe lungime. Pentru a-i inmuia un pic, aveti doua variante: sa-i opariti in apa ori sa-i lasati cateva minute la abur. Cum in prima varianta se pierde la capitolul vitamine, eu am optat pentru a doua. Daca procedati la fel, lasati dovleceii in baia de abur, pe rand, cam 5 minute. Cand s-au racit un pic, cu ajutorul unei lingurite extrageti pulpa lor (creati, practic, “barcuta” din dovlecel). Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un bol, amestecati branza taiata cubulete, ardeii copti (curatati de coaja, seminte si cotor, taiati bucatele), cimbrul uscat, un pic de sare si de piper macinat. Daca vreti, puteti sa puneti si pulpa extrasa, scursa insa de zeama. Amestecati bine. Umpleti cu aceasta compozitie dovleceii, asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Reteta de barcute din dovlecei umpluti cu branza de capra, ardei copt si cimbruReteta de barcute din dovlecei umpluti cu branza de capra, ardei copt si cimbru

Bagati dovleceii la cuptor, pentru circa 30 de minute. Serviti-i calzi, eventual cu o ciabatta proaspata alaturi.

Reteta de barcute din dovlecei umpluti cu branza de capra, ardei copt si cimbru

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Dovlecei umpluti cu branza de capra si ardei copt”

  1. Ce bunatate de mancare, si eu am doi dovlecei in cuptor si sunt numai buni de preparat!

  2. Dino says:

    Sunt intr-adevar foarte buni si usor de preparat. Putine ingrediente, dar efect maxim :). O zi minunata iti doresc, Paula!

  3. Bianca says:

    Cat ma bucur ca am descoperit site-ul tau! Sunt multe retete pe gustul meu 🙂
    Ieri am incercat reteta si pot spune ca am numai cuvinte de lauda. O mancare usoara, rapida si delicioasa. Astazi mi-am propus sa incerc ficateii marinati in sos de soia si otet cu garnitura de orez prajit cu taietei.

  4. Dino says:

    Bianca, bine ai venit pe blog. Ma bucur mult ca te inspira retetele si sper sa fie cat mai multe pe gustul tau :). Astept impresii si sugestii!

  5. Oana says:

    O gustare ideala de toamna 🙂

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11