Este inca atat de frumos afara incat nu-ti vine a crede ca suntem aproape de sfarsitul lunii octombrie. Cred ca zilele insorite si cu temperaturi cat de cat sunt numarate, iar cand se vor instala zilele ploioase si mohorate putem sa le intampinam cu un bol de supa fierbinte. Supa-crema, mai precis. Supa-crema picanta, cu arome orientale, ca sa fim si mai exacti. Din ce? Din morcovi si linte rosie, imbogatite cu bacon, ca sa capete supa noastra consistenta si un parfum de afumatura. Se pregateste rapid si usor, este sanatoasa si satioasa si sta bine si la capitolul calorii. Ce-ti poti dori mai mult de la o mancare, nu?
Adaptata din revista BBC Good Food, supa crema de morcovi cu linte si curry se preteaza a fi servita cu un pic de iaurt scurs si frunze proaspete de coriandru. Daca, asemenea mie, nu aveti coriandru, rasniti deasupra un pic de fulgi de ardei iute.
Daca aromele orientale nu va incanta (desi, sincer, nu stiti ce pierdeti), gasiti pe blog o varianta mai europeana de Supa de linte cu bacon si cimbru.
Ingrediente (pentru 6 portii):
– morcovi 450 g
– linte rosie 150 g
– bacon / lardons 200 g
– ceapa 2 buc. medii (200 g)
– curry 1-2 linguri (in functie de cat de picant si de aromat va place)
– pasta de rosii 1 lingura cu varf (45 g)
– ulei 1 lingura
– supa de legume 1,5 l (facuta in casa, ideal, sau din cuburi)
– sare, piper
+ eventual, pentru servit, iaurt scurs si frunze proaspete de coriandru
Pregatiti supa de legume si pastrati-o fierbinte. Incingeti lingura de ulei intr-o oala si puneti la calit baconul (bucatele). Cand si-a lasat din grasime, puneti ceapa (felii sau bucati, caci oricum se paseaza totul). Lasati pana cand ceapa devine translucida si adaugati morcovii (rondele) si curry-ul (puneti pentru inceput doar o lingura si, daca este cazul, completati mai tarziu). Stingeti cu supa fierbinte de legume si adaugati lintea.
Lasati sa fiarba, pe foc mic, pana cand legumele sunt bine patrunse (25-30 de minute). Adaugati pasta de rosii si lasati sa mai dea un clocot, doua. Opriti focul si lasati sa se raceasca un pic. Pasati cu blenderul, aduceti iar la punctul de fierbere, gustati si potriviti de sare, piper si curry. Serviti supa fierbinte, cu un “mot” de iaurt si, ideal, frunze proaspete de coriandru.
Calorii: 69 kcal / 100 g.
e urmatoarea reteta de facut, haaa
Sunt mare devorator de morcovi, problema este ca imi place scoarta morcovului sau ceea ce se vrea a fi in interiorul morocovului.
Ma intreb oare daca se face o astfel de supa din scoarta morcovilor o fi avand un gust ceva mai placut?
Ce parere aveti,ati incercat?
Vali, bine ai venit pe blog, inainte de toate :). Sincer, faza cu “scoarta” morcovilor m-a pus initial pe ganduri. Cred ca te referi la acel prim strat al morcovului, nu? Adica, fara miez. Hmmm, nu m-am gandit vreodata sa “despui” morcovul in straturi, dar promit sa incerc si sa-ti spun daca sesizez vreo imbunatatire la nivelul gustului. O zi frumoasa in continuare!
Iulia, astept cu nerabdare sa-mi spui cum ti-a iesit. Sper sa va placa! Pup.