Un fel de Master Chef, dar cu mult mai mult suflet

Fundatia Principesa Margareta, sase bloggeri, peste 50 de varstnici si copii, Electrolux si fetele inimoase de la Golin Harris… Personajele unui eveniment de suflet, gandit sa aduca un zambet pe fata celor nevoiasi intr-o frumoasa zi de toamna. Despre ce a fost vorba? Despre un meniu special oferit batranilor si copiilor proveniti din familii cu venituri modeste, beneficiari ai Fundatiei patronate de Alteta Sa Regala Principesa Margareta. Locul de desfasurare? Centrul Comunitar Generatii, deschis in incinta Colegiului UCECOM “Spiru Haret” din Sectorul 6. Complici au fost, dupa cum am spus deja, reprezentantii Electrolux si fetele de la Agentia Golin Harris, care au avut grija ca noi, food-bloggerii, sa avem tot ce ne trebuie, de la castroane de toate dimensiunile, tigai si tavi, la zeci de kilograme de ingrediente. Caci, da, asta a fost provocarea pentru noi: sa pregatim circa 70 de portii in vreo doua ore si ceva. Cam ca la Master Chef care va sa zica, doar ca juriul nu a fost format din experti in ale bucatariei. Ceea ce nu inseamna ca emotiile nu au fost mari, iar tensiunea pe masura. Totul a mers insa bine, iar preparatele s-au dovedit pe gustul beneficiarilor.

Meniul a constat in: Placinta cu vinete, rosii si cascaval, Piept de pui cu farfalle in sos de verdeata si Gateau au chocolat (desert realizat dupa reteta prezentata in “Cartea Regala de bucate”). Responsabili cu pregatirea meniului? Andreea (andreeachinesefood.blogspot.ro), Elena (leblogpiquant.com), Cristina (divainbucatarie.ro), Ileana (papalaile.corcotoi.ro) si ultimul, dar nu cel din urma, Mihai (placerisimple.wordpress.com). Evident, plus Dino Gurmandino :D. Ar fi multe de povestit despre cele intamplate, dar mai bine va introduc in atmosfera speciala prin intermediul pozelor. Cu promisiunea ferma ca maine vin si cu reteta de Placinta cu vinete, rosii si cascaval!

Posturile de gatit, muntii de ustensile si kilogramele de ingrediente erau deja pregatite cand am ajuns la fata locului. Asa ca, la munca, tovarasi!

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Nu de alta, dar, credeti-ma, si aveam motive de graba si concentrare maxima… Adica, 70 de portii nu sunt de ici, de colo. Iar transpuse in cantitati insemnau, de pilda, in cazul puiului cu farfalle, peste 17 kg de piept de pui si 10 kg de paste, iar in cazul desertului, va spun doar ca se pleca cam cu 80 de oua… :). Intelegeti, asadar, de ce toata lumea era absorbita de tocat si maruntit.

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor VarstniceEveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Nici in cazul placintei cu vinete, lucrurile nu au fost tocmai usoare. Adica, am inceput cu felierea unui munte de vinete, vinete care, in etapa preliminara, au necesitat sa fie date cu sare si sa fie “scurse” de apa. Asa, cam jumatate de ora, pentru ca acelasi munte de vinete sa fie apoi “prajit” (a se citi, uns cu doar putin ulei si copt in tigaie, ca pe un gratar). Asadar, un drum destul de lung de la felii la prima tava de placinta aterizata in cuptorul incins…

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor VarstniceEveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

La venirea ASR Principesa Margareta si a beneficiarilor, bucatareala era in toi, iar gradina era cuprinsa de tot felul de miresme, care mai de care de natura sa-ti creeze instant un gol in stomac si sa-ti lase gura apa :).

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor VarstniceEveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Aproximativ o ora mai tarziu, o data ce am mai reusit sa dovedim din tavile cu placinte si deserturi, ne-am rasfatat si noi cu un moment de pauza, tocmai bun sa imortalizam in poze evenimentul si sa testam reactia musafirilor nostri, sa aflam ce parere au despre preparatele noastre.

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Si pentru ca am pomenit de preparate, iata cum au aratat acestea. Incepand cu Placinta cu vinete, rosii si cascaval…

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

… continuand cu Puiul cu farfalle in sos de verdeata si terminand cu fabulosul Gateau au chocolat. Ce ziceti, ne-am achitat onorabil de misiune?

Eveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor VarstniceEveniment Fundatia Principesa Margareta si Electrolux de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Copyright fotografii: Catalin Voicu

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Un fel de Master Chef, dar cu mult mai mult suflet”

  1. Floare de Colt says:

    Felicitari ! Sunteti minunati, inimosi si profesionisti !!!
    Totul este impecabil si apetisant.

  2. aphextwinz says:

    Mai mult de cat onorabil, felicitari sincere.

  3. Dino says:

    @ Floare de colt, multumesc pentru aprecieri, in numele tuturor bloggerilor participanti :). Eu, una, nu ma consider nici pe departe un profesionist, desi mi-ar placea sa fiu. Oricum, a fost o zi deosebita!

  4. Dino says:

    @ Aphextwinz, multumesc mult. Laude merita si organizatorii evenimentului. Ar fi frumos sa fie cat mai multe initiative de acest fel :).

  5. melany says:

    BRAVO, FELICITARI tuturor!
    Atat pentru organizarea “evenimentului”, cat si participantilor ACTIVI, totul arata minunat si sunt sigura ca si gustul este pe masura.

  6. iulia says:

    bravooo

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11