Salata mediteraneana cu feta si vinegreta cu usturoi

Cand erau caldurile alea mari asta-vara, nu era bine. Acum, ca vara a trecut si afara ploua si e destul de racoare iar nu e bine. Sucit mai e omul, nu :P? Daca, asemenea mie, nu va vine sa va luati “la revedere” de la vara, rasfatati-va cu aceasta salata sanatoasa, colorata si satioasa. Este, practic, o combinatie intre Salata greceasca si Salata orientala. Adica, avem cartofi fierti si vinegreta, dar avem si branza feta, rosii si oregano. Iar vinegreta, pentru ca tot am pomenit de ea, nu este chiar simpla, ci cu mustar de Dijon si usturoi. Adica, exact cat sa fie un pic picanta, iute si usturoiata. Pur si simplu delicioasa!

Daca aveti mai mult timp la indemana, puteti opta pentru coacerea cartofilor in cuptor. In acest fel, vor fi mai “uscati” si vor trage mai mult sos, drept pentru care nu ar fi rau sa faceti mai multa vinegreta. In rest, este indicat ca rosiile sa fie bine coapte (zemoase si gustoase). Daca nu aveti masline kalamata, merg si masline negre, iar in loc de feta puteti pune niste telemea de buna calitate. Nu este chiar acelasi lucru, dar le putem trece in categoria substitut acceptabil. Aaaa, era sa uit de ceapa: eu am pus esalota (pentru ca aveam in casa si vroiam sa o lichidez), dar puteti pune ceapa rosie “normala”.

Daca vreti, puteti servi salata pe post de garnitura langa o friptura (eventual de pui) la gratar.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– cartofi 1 kg
– rosii 2 buc. mari (360 g)
– ceapa rosie 2 buc. (100 g)
– masline kalamata 150 g
– branza feta 200 g
– patrunjel verde 1 legatura
– ulei de masline 4 linguri
– suc de lamaie 2 linguri
– otet din vin rosu 2 linguri
– mustar de Dijon 1 lingurita cu varf (25 g)
– usturoi 2-3 catei (10 g)
– oregano uscat 1 lingurita cu varf (daca aveti proaspat cu atat mai bine)
– sare, piper

Salata mediteraneana cu feta, cartofi, masline kalamata si vinegreta cu usturoi si mustar

Puneti cartofii la fiert (cu tot cu coaja), in mai multa apa rece. Cand au fiert, lasati-i sa se raceasca un pic si decojiti-i. Cand s-au racit total, taiati-i in cuburi si puneti-i intr-un castron, impreuna cu rosiile (taiate bucati), branza feta (tot bucati), masline si ceapa (felii). Pentru vinegreta cu mustar si usturoi: puneti intr-un castronel uleiul de masline, sucul de lamaie, otetul, usturoiul (trecut prin presa), mustarul de Dijon, oregano-ul uscat, un praf de sare si de piper. Mixati la turatie maxima pana cand obtine o emulsie. Turnati-o peste salata. Puneti si patrunjelul verde (tocat) si amestecati foarte bine.

Salata mediteraneana cu feta, cartofi, masline kalamata si vinegreta cu usturoi si mustarSalata mediteraneana cu feta, cartofi, masline kalamata si vinegreta cu usturoi si mustar

Salata este mai buna dupa ce a stat cateva ore la rece, timp in care aromele se armonizeaza.

Salata mediteraneana cu feta, cartofi, masline kalamata si vinegreta cu usturoi si mustar

Calorii: 140 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Salata mediteraneana cu feta si vinegreta cu usturoi”

  1. […] Rosti – cartofi elvetieni, cu ceapa si rozmarin (inlocuiti untul cu o lingura de ulei) • Salata mediteraneana cu vinegreta cu usturoi (nu puneti branza feta) • Placinta rapida cu mere (caliti merele in 3 linguri ulei in loc de unt) […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11