Somon la gratar cu sos de mustar si marar

Pentru o cina relativ usoara, dar deloc banala, incercati un somon la gratar, cotlete sau fileuri, cu un sos cremos de mustar de Dijon si marar. Iar pe post de garnitura, niste cartofi partial fierti, partial prajiti, ca sa fie mai prietenosi cu silueta. Simplu, dar foarte bun, pretabil pentru o cina in doi, acasa, dar si pentru o iesire la gratar la iarba verde. Adica, la urma, urmei, putem sa mai variem si sa nu punem pe gratar doar mici si carnati. Putem pune si un peste, marinat din timp, iar sosul si cartofii se pregatesc dinainte si se iau in cutii ermetic inchise.

Somonul, cu al sau gust si cu textura sa speciala, se potriveste de minune cu sosul usor iute, acrisor si dulceag. Va recomand insa sa gustati inainte mustarul de Dijon. Daca este unul foarte iute, il puteti amesteca cu un mustar clasic. Apoi, daca vreti sa taiati si mai mult din numarul caloriilor din farfurie, inlocuiti garnitura de cartofi cu o salata verde sau cu niste legume (fasole verde, morcov, broccoli, etc.) la abur.

Daca va plac sosurile pe baza de mustar, trebuie sa incercati si Puiul la gratar cu sos de mustar si miere.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– cotlete somon 2 buc. (440 g)
– mustar de Dijon 5 linguri
– marar uscat 1 lingurita (ideal ar fi sa puneti proaspat, cam o lingura)
– zahar brun 50 g
– suc de lamaie 1-2 linguri
– otet de vin alb 1 lingura
– cartofi 3 buc.
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper

Reteta de somon la gratar cu sos de mustar si marar

Intr-un bol, amestecati 2 linguri de mustar cu jumatate din zaharul brun, jumatate din mararul uscat si un varf de lingurita de piper macinat. Cu sosul rezultat ungeti cotletele de somon si lasati-le sa se marineze macar 30 de minute. Pentru sosul de mustar cu marar: amestecati cele 3 linguri de mustar ramase cu restul de zahar brun si de marar. Puneti otetul si o lingura de suc de lamaie. Omogenizati, gustati si potriviti gradul de acreala.

Reteta de somon la gratar cu sos de mustar si mararReteta de somon la gratar cu sos de mustar si marar

Pentru cartofii inabusiti: incingeti uleiul intr-o tigaie mare si puneti cartofii taiati cuburi (egale ca marime). Adaugati cu grija 2 linguri de apa, amestecati usor, dati focul mic si acoperiti tigaia. In acest fel, cartofii se vor inabusi, dar se si vor rumeni. Intoarceti-i dupa vreo 5-6 minute si mai lasati-i inca pe atat. Intre timp, incingeti o tigaie-gratar si rumeniti cotletele de somon, pe ambele parti (cam 5-6 minute pe o parte).

Reteta de somon la gratar cu sos de mustar si marar, cu garnitura de cartofi inabusitiReteta de somon la gratar cu sos de mustar si marar

Serviti somonul imediat, alaturi de cartofii inabusiti si sosul de mustar si marar.

Reteta de somon la gratar cu sos de mustar si marar

Calorii: 188 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Somon la gratar cu sos de mustar si marar”

  1. Iulia says:

    Fac reteta asta diseara

  2. Dino says:

    Spor la bucatarit, draga Iulia :)! Trebuie insa sa-mi explici si mie cum de mai reusesti sa faci si altceva in afara de copii, ca eu de abia, de abia mai apuc sa respir :(. Te pup.

  3. Iulia says:

    Bine ai venit in club, nu te crede nimeni

  4. Iulia says:

    Am facut reteta cu bebelina in brate, asa gatesc,

  5. Dino says:

    Ha, ha… Buna asta cu crezutu’. Hmmm, cu bebelina in brate? Mi se pare complicat, mai ales ca-mi imaginez ca este destul de grea si de neastamparata.

  6. foarte gustoasa reteta si foarte bine explicata !

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11