Ultimele zile au fost extrem de agitate pentru mine, asa ca nu am prea mai avut nici timp si nici chef sa fac mari experimente in bucatarie. Prin urmare, m-am oprit asupra unei salate, care este nu doar racoroasa si gustoasa, dar poate fi si luata la serviciu, pentru masa de pranz. In plus, este o salata cu putine ingrediente, asa ca nu a trebuit sa fac cumparaturi. Singura parte mai migaloasa din pregatirea salatei este cea de coacere si curatare a ardeilor capia. Odata indeplinita insa aceasta operatiune, salata este gata cat ai bate din palme. Veti vedea, de altfel, ca tocmai din acest motiv nici nu am avut ce etape intermediare sa pozez :).
In ceea ce priveste pastele, eu am folosit risoni (orzo), acele paste care seamana cu niste boabe mari de orez, pentru ca-mi mai ramasesera de la pregatirea Puiului italienesc cu dovlecei si parmezan. Daca nu aveti, ar merge insa si alte paste scurte, gen farfalle sau macaroane mici, din acelea curbate.
Daca doriti, puteti imbogati salata punandu-i si o ceapa rosie, o mana de seminte prajite de pin si cateva frunze de menta proaspata.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– risoni 250 g
– ardei capia 5 buc.
– branza feta 200 g
– ulei de masline 2 linguri
– otet de vin 2 linguri
– sare, piper
Pentru ardei copti, incingeti o tigaie-gratar sau o tabla si puneti ardeii capia. Lasati-i pana cand pielita de deasupra se innegreste, iar pulpa ardeilor se inmoaie. Intoarceti ardeii pe toate partile. Cand s-au copt uniform, luati-i de pe foc si puneti-i intr-o cratita acoperita. Presarati un pic de sare mare (grunjoasa) peste ei si lasati-i acoperiti pana se racesc. Intre timp, puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala mai mare. Cand apa clocoteste, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Cand au fiert, scurgeti-le de apa si puneti-le intr-un castron. Turnati doua linguri de ulei peste ele si amestecati, astfel incat “boabele” sa nu se lipeasca intre ele. Cand ardeii copti s-au racit, curatati-i cu grija de pielita, cotor si seminte. Taiati-i fasii si puneti-i peste paste, impreuna cu branza feta (cubulete), un pic de piper si otet.
Amestecati usor, gustati si potriviti de sare. Puteti servi salata imediat, dar mie mi se pare ca este mai buna dupa ce sta un pic in frigider, sa se raceasca bine.
Calorii: 157 kcal / 100 g.