Gratin de paste cu somon, broccoli si rosii uscate in soare

Caldura mare iar. Si tot mai putin chef de stat prin bucatarie, nu? Si, totusi, trebuie sa pregatiti ceva de mancare, mai ales daca vreti sa mancati cat de cat sanatos, fara prea multe grasimi si ingrediente grele. Atunci, pestele constituie o varianta tocmai buna, iar somonul, cu ai sai acizi grasi Omega 3, cu atat mai mult ar trebui sa figureze in meniul dvs. Stiu, o sa-mi spuneti ca este cam scump somonul. Intr-adevar, dar il mai gasiti la oferta din cand in cand si va puteti face atunci ceva provizii in congelator. Este mai bun pestele proaspat, ce-i drept, dar ce sa faci? Nu le poti avea chiar pe toate :).

Fata de precedentele propuneri de retete cu somon (le gasiti AICI), cea de astazi, inspirata din varianta online a revistei BBC Good Food, are un twist italian, datorita combinatiei cu paste, rosii uscate in soare si busuioc. Iar un plus de gust este dat de broccoli, ansoa si capere :D. In ceea ce priveste prepararea, in afara de fierberea pastelor si oparirea broccoli-ului, nu veti folosi aragazul, ci cuptorul, pe care nu trebuie sa-l paziti. Puneti Jena inauntru si fugiti in sufragerie, la aerul conditionat. Eu, una, asa am facut :P.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– paste (farfalle sau penne) 300 g
– somon 500 g (dupa scoaterea oaselor si a pielii)
– broccoli 350 g
– unt 25 g
– lapte 350 ml
– smantana lichida grasa (32% grasime) 200 ml
– rosii uscate in soare 10 buc. (80 g)
– usturoi 3 catei
– capere 2 linguri (35 g)
– ansoa 8 fileuri (25 g)
– busuioc proaspat 7-8 frunze
– branza cedar (merge si mozzarella) 100 g
– sare, piper

Reteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soare

Puneti mai multa apa la fiert, intr-o oala mare, cu un praf de sare. Cand apa clocoteste, puneti pastele (in cazul meu, farfalle tigrate). Cand mai sunt cam 4 minute pana la expirarea timpului indicat de producator, puneti in oala si broccoli-ul, rupt in buchete. Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Scurgeti de apa pastele si broccoli-ul. Ungeti cu unt un vas de Jena mai mare. Asezati in vas pastele fierte si broccoli-ul (eventual, mai taiati buchetele). Distribuiti si somonul (curatat de oase si piele, taiat bucati).

Reteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soareReteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soare

Amestecati laptele cu smantana, puneti un pic de sare si de piper si turnati peste somon. Distribuiti peste somon caperele, fileurile de ansoa si rosiile uscate in soare (taiate, daca sunt mari, in jumatate). Imprastiati in vas si usturoiul (feliute). Asezati deasupra branza cedar (felii sau rasa), iar peste ea imprastiati frunzele maruntite de busuioc. Presarati un pic de sare si de piper si bagati in cuptorul incins.

Reteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soareReteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soare

Lasati 30-35 de minute, timp in care somonul se patrunde, iar branza formeaza o frumoasa crusta deasupra. Scoateti din cuptor, lasati cam 10 minute sa-si “traga sufletul” si serviti cald.

Reteta de gratin de paste cu somon, broccoli, ansoa si rosii uscate in soare

Calorii: 158 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11