Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella

Imi plac atat de mult ardeii grasi incat as crantani tot timpul cate unul. Mai ales cei rosii sau galbeni, care sunt mai dulcegi decat cei verzi. Prin urmare, reteta pe care v-o propun astazi, inspirata din varianta online a revistei BBC Good Food, nu putea lipsi din repertoriul meu. Nu de alta dar contine, pe langa mentionatii ardei grasi rosii, si dovlecei si o portie consistenta de mozzarella si parmezan. Ati ghicit, este vorba de o reteta cu parfum mediteranean, care se potriveste pentru cina sau un pranz rapid la serviciu.

Daca vreti, puteti sa va jucati cu legumele care intra in umplutura pentru ardei. Adica, merg in egala masura ceapa verde, praz, ciuperci sau rosii. Apoi, ca recomandare estetica: daca vreti sa arate mai bine ardeii, le puteti lasa codita :).

In fine, daca sunteti mari amatori de ardei umpluti, variantele carnoase, este un “must” sa incercati si Ardeii umpluti cu stafide si afumatura – reteta belgiana, Ardeii umpluti cu pui – reteta italieneasca si, nu in ultimul rand, Ardeii umpluti – reteta romaneasca (aceeasi umplutura ca pentru rosii si dovlecei).

Ingrediente (pentru 5 portii):
– ardei grasi 5 buc. (710 g)
– ceapa 1 buc. (70 g)
– usturoi 3 catei
– dovlecel 1 buc. mare sau 2 buc. mici (330 g)
– mozzarella 150 g
– parmezan ras 50 g
– busuioc uscat 1 lingura (daca aveti proaspat, cu atat mai bine)
– ulei de masline 2 linguri
– couscous 150 g
– supa de legume (facuta in casa ori din cub concentrat) 300 ml
– lamaie 1 buc.
– sare, piper

Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati ardeii in jumatate, curatati-i de cotor si seminte, spalati-i bine. Pregatiti supa de legume si pastrati-o la cald. Curatati dovleceii de coaja si taiati-i cubulete (cam 1 cm latura). Incingeti uleiul intr-o cratita sau tigaie mare si caliti ceapa (taiata marunt) si usturoiul (trecut prin presa). Cand ceapa devine translucida, puneti cubuletele de dovlecei. Lasati cateva minute, pana cand se inmoaie un pic. Luati de pe foc si puneti couscousul. Amestecati un pic, turnati supa fierbinte, acoperiti cratita si lasati cam 5-6 minute, pana cand couscousul s-a umflat si a absorbit toata supa.

Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarellaArdei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella

Puneti busuiocul uscat, coaja rasa de lamaie si mozzarella (taiata bucatele). Amestecati, potriviti de sare si de piper. Dupa gust, puteti pune si un pic de suc de lamaie. Asezati jumatatile de ardei intr-o tava (tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu). Umpleti ardeii cu amestecul de couscous si mozzarella. Presarati deasupra parmezanul ras si rasniti un pic de piper.

Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarellaArdei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella

Bagati in cuptorul incins si lasati circa 25 de minute. La final, ardeii trebuie sa se fi inmuiat un pic, iar parmezanul sa se fi tranformat intr-o crusta. Serviti ardeii calduti (dupa mine, merg si reci).

Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella

Calorii: 150 kcal / 100 g (sau 430 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Ardei umpluti cu dovlecei, couscous si mozzarella”

  1. Iulia says:

    E Superba reteta, o sa o incerc

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11