Oua umplute cu smantana si masline

In sfarsit s-a mai racorit un pic, asa ca am planuri mari pentru cina de diseara. Pana atunci insa am pregatit rapid niste oua umplute, dupa o reteta a Marthei Stewart. Nu mai facusem de ceva vreme oua umplute si mi s-a facut pofta. Stiu, in general, se obisnuieste sa se faca acest preparat pentru o masa festiva, tip bufet sau clasica. La cat de usor se pregatesc ouale mimoza si la cat de bune sunt, nu vad de ce nu le-am introduce si in meniurile noastre zilnice. Ca sa nu mai spun ca va ofera posibilitatea de a folosi ce aveti prin frigider: muraturi, masline, ardei, telina, ceapa, branza, sunca, smantana, ciuperci, somon afumat, etc. Practic, exista nenumarate variante de pregatire.

Acum, eu am optat pentru o umplutura cu smantana, mustar de Dijon si masline negre. Din pacate, smantana mea, chiar daca a fost de 20% grasime, a fost destul de lichida, asa ca si umplutura a iesit cam “moale”. Prin urmare, cautati o smantana grasa (poate fi si de 25% sau chiar 30% grasime) si bine scursa.

Va recomand sa incercati si o varianta de Oua umplute picante, cu boia de ardei iute si sos chilli.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– oua 6 buc.
– smantana bine scursa (minimum 20% grasime) 100 g
– mustar de Dijon 1 lingurita
– coaja de lamaie 1/2 lingurita
– masline 10 buc. (80 g)
– sare, piper

Oua umplute cu smantana si masline

Puneti ouale intr-o oala potrivita ca marime (ouale sa stea pe fundul oalei, intr-un singur strat) si acoperiti-le cu apa. Puneti un praf de sare si, pe foc potrivit, aduceti la punctul de fierbere. Dati focul mic si lasati ouale sa fiarba 8-10 minute. Opriti focul si puneti ouale in apa rece. Cand s-au racit total, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Pe lungime sau, ca la mine, pe inaltime. Scoateti galbenusurile si puneti-le intr-un castron. Sfaramati-le cu o furculita.  Puneti peste ele smantana si mustarul de Dijon. Omogenizati foarte bine. Daca nu ati luat masline fara samburi, extrageti singuri pulpa de pe samburi (va puteti folosi de un cutit). Pastrati cateva bucatele pentru ornare, iar pe restul taiati-le marunt. Puneti maslinele peste umplutura, impreuna cu coaja de lamaie si un pic de piper. Omogenizati bine, gustati si potriviti de sare.

Oua umplute cu smantana si maslineOua umplute cu smantana si masline

Umpleti ouale cu aceasta umplutura si decorati cu bucatelele de masline puse deoparte. Daca nu serviti ouale imediat, pastrati-le in frigider.

Oua umplute cu smantana si masline

Calorii: 190 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Oua umplute cu smantana si masline”

  1. […] Se umple fiecare jum?tate de albu? cu aceast? past? ?i se garnisesc aceste ou? umplute cu mu?tar cu câte o jum?tate de m?slin?. Surs?:gurmandino.ro […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11