Paste cu legume si stafide à la Dan Chisu

Imi amintesc cu mare placere vremea cand urmaream la tv emisiunile lui Dan Chisu. Mai ales cele in care erau prezentate retete si obiceiuri culinare din alte parti ale lumii. Evident ca, in aceste conditii, am fost tentata si sa incerc cateva din retetele acestuia. In aceasta categorie intra si reteta de paste de astazi, o reteta care se pregateste foarte usor si este destul de lejera, deoarece nu presupune carne, ci doar legume si stafide. Aviz, asadar, domnisoarelor si doamnelor aflate la dieta! O combinatie interesanta de texturi si de gusturi, imbracata intr-un sos cremos de smantana. Foarte simplu, dar si foarte bun!

Este recomandat sa puneti penne tricolore atat pentru efectul estetic, cat si pentru plusul de gust conferit (datorita spanacului si rosiilor din paste). Daca va place si doriti, puteti pune, o data cu stafidele, si un pumn de mieji de nuca (sfaramati usor). Eu, una, am mancat pastele ca atare, simple, dar cred ca merg si pe post de garnitura, langa o friptura de pui la gratar.

In fine, in cazul in care vreti sa pregatiti reteta in perioada de post, nu trebuie decat sa inlocuiti smantana lichida cu una vegetala.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– penne tricolore 300 g
– morcov 1 buc. (120 g)
– ciuperci 4 buc. (250 g)
– ardei gras rosu 1 buc. (300 g)
– usturoi 4 catei
– stafide 40 g
– ulei de masline 3 linguri
– smantana pentru gatit (30% grasime) 200 ml
– smantana pentru gatit (15% grasime) 100 ml
– sare, piper

Paste cu legume, stafide si smantana a la Dan Chisu

Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, pregatiti sosul pentru paste si incepeti prin a incinge uleiul intr-un wok. Caliti morcovul (taiat rondele subtiri) cateva zeci de secunde, dupa care adaugati usturoiul (feliute). Puneti apoi ardeiul gras (feliute).

Paste cu legume, stafide si smantana a la Dan ChisuPaste cu legume, stafide si smantana a la Dan Chisu

Puneti si ciupercile (curatate, spalate, sterse de apa si feliate) si lasati cam doua minute, amestecand des. Ideea este ca legumele sa nu se inmoaie de tot, ci sa fie un pic crocante! Turnati cele doua feluri de smantana si puneti si stafidele. Lasati sa ajunga la temperatura de fierbere, potriviti de sare si de piper si luati de pe foc. Cand pastele au fiert, scurgeti-le de apa si rasturnati-le in wok. Amestecati usor, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos.

Paste cu legume, stafide si smantana a la Dan ChisuPaste cu legume, stafide si smantana a la Dan Chisu

Serviti imediat, cu un pic de piper proaspat rasnit. Daca vreti, puteti pune si un pic de parmezan ras deasupra :P. Mie, una, mi-au placut pastele cu legume si stafide si calde si reci.

Paste cu legume, stafide si smantana a la Dan Chisu

Calorii: 145 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11