Pui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si miere

Pentru ca tot i-am pomenit ieri pe fericitii care stau la curte si care au posibilitatea sa “scape” cu un gratar la ceas de seara, cand nu mai este asa fierbinteala, mi-am adus aminte de o reteta de pui la gratar, ispititoare atat prin usurinta cu care se face, cat si prin combinatia de gusturi. Mai precis, puiul nu este asa de unul singur, ci e marinat cu un pic de mustar de Dijon, usturoi si rozmarin, iar dupa sfarairea pe gratar este acompaniat de un sos cremos cu mustar si miere. Suna bine, nu? Va garantez ca si este foarte bun :).

Eu am insotit puiul cu niste cartofi la cuptor, preparati dupa modelul Cartofilor la cuptor cu sos de branza si sos de smantana cu usturoi. Am ales aceasta varianta deoarece, fata de cartofii prajiti, are ceva mai putine calorii, iar fata de cartofi natur sau piure nu presupune sa pazim o oala fierband pe aragaz. Pur si simplu, punem cartofii la cuptor si ne mai aducem aminte sa-i invartim din cand in cand. O singura mentiune mai trebuie facuta: gustati inainte mustarul de Dijon si ajustati cantitatea in consecinta. Mie mi s-a intamplat sa gasesc sub aceeasi firma si la acelasi tip de ambalaj doua feluri de mustar (unul “normal” si unul fooooarte iute)!

Ingrediente (pentru 3 portii):
– piept de pui fara piele si os 1 buc. mare (680 g)
– mustar de Dijon 70 g
– ulei de masline 1 lingura
– rozmarin uscat 1/2 lingura (daca aveti proaspat, cu atat mai bine)
– smantana proaspata (minimum 20% grasime) 150 g
– miere 1 lingura
– usturoi pudra 1 lingurita
– sare, piper

Pui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si miere

Taiati pieptul de pui in felii. Puneti peste ele 15 g mustar, lingura de ulei de masline, rozmarinul, usturoiul pudra, un pic de sare si de piper macinat. Amestecati bine astfel incat feliile sa fie acoperite uniform de marinada. Lasati puiul la marinat, in frigider, cel putin trei ore. Scoateti-l si lasati-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a-l pune pe gratarul bine incins. Pentru sosul cremos cu mustar si miere: amestecati, intr-un bol, smantana proaspata si scursa cu restul de mustar de Dijon, mierea si un pic de piper macinat.

Pui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si mierePui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si miere

Cand luati pieptul de pui de pe gratar, lasati-l cateva minute, acoperit, pentru a-si recapata suculenta. Serviti-l alaturi de sosul cremos cu mustar de Dijon si miere si de garnitura preferata.

Pui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si miere

Oricum l-ati aseza in farfurie, veti constata ca pieptul de pui la gratar si sosul fac o foarte buna casa impreuna :).

Pui la gratar cu rozmarin si sos de mustar si miere

Calorii: 195 kcal / 100 g (fara garnitura de cartofi).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11