Pate de peste afumat cu hrean si marar

La 38-39 de grade, cat anunta meteorologii pentru azi si maine, ma indoiesc ca aveti chef sa stati in bucatarie si sa dati drumul la aragaz. Mai norocosi sunt, fara indoiala, cei care stau la curte si care pot, pe seara, cand se mai calmeaza vipia, sa faca un gratar. Noi, ceilalti, ne orientam mai mult spre salate si alte preparate care necesita foarte putin foc sau deloc. Asa am ajuns eu sa pregatesc aceasta pasta de peste afumat, cu unt si smantana, cu lamaie si hrean intepator pentru a mai taia din “greutatea” untului.

De inspiratie frantuzeasca, acest pate presupune o cantitate mare de unt. Cam mare dupa gustul meu, asa ca data urmatoare cred ca am sa o injumatatesc. Ma rog, se prea poate sa am eu o problema cu untul, pentru ca altii care au gustat pate-ul au spus ca nu trebuie schimbat nimic. In ceea ce priveste ingredientele, eu am avut o pasta de hrean (adica, ceva mai diluat ca iuteala), asa ca am pus vreo 2 lingurite. Voi va trebui sa ajustati cantitatea in functie de ce fel de hrean puneti. Apoi, este de preferat sa luati fileuri de macrou afumat, pentru a merge totul foarte rapid si usor. Eu nu am gasit, de data aceasta, si am luat trunchiuri de macrou afumat, asa ca a trebuit sa scot cu multa grija pielea si mai ales oasele. Oricum, important este ca la final sa aveti circa 400 g peste.

Alte variante de pate de macrou afumat: cu crema de branza si arpagic verde sau dietetic, fara unt si cu lamaie (din care am folosit si la umplerea cartofilor copti).

Ingrediente:
– macrou afumat 2 buc. (400 g dupa curatarea de piele si oase)
– unt la temperatura camerei 200 g
– pasta de hrean 1-2 lingurite (dupa gradul de iuteala)
– boia de ardei iute un varf de lingurita
– smantana proaspata (20% grasime) 100 g
– suc de lamaie 2 linguri
– marar proaspat tocat 2 linguri
– sare, piper

Pate de peste afumat cu hrean si marar

Puneti pestele fara piele si oase intr-un bol, impreuna cu untul la temperatura camerei. Pasati si omogenizati cu o furculita, pana cand obtineti o pasta. Adaugati smantana si pasta de hrean, precum si boiaua iute si un pic de piper. Omogenizati iar, gustati si potriviti de sare. Puneti mararul tocat si sucul de lamaie. In functie de gust, mai puteti adauga suc de lamaie. Daca va grabiti sau vreti sa fie o pasta foarte fina, puteti pasa si cu blenderul!

Pate de peste afumat cu hrean si mararPate de peste afumat cu hrean si marar

Bagati in frigider pentru macar 30 de minute. Serviti pateul cu felii de paine (prajita sau nu). Daca il pregatiti pentru o masa tip-bufet, puteti pregati mini-tartine pe bucatele de paine prajita si puteti decora cu frunze de marar si/sau bucatele de lamaie. Pateul de macrou afumat se poate pastra timp de cateva zile in frigider, intr-o cutie inchisa ermetic.

Pate de peste afumat cu hrean si marar

Calorii: 350 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11