Buffalo Chicken Wings – aripioare picante in stil american

Bine v-am regasit, dupa o scurta perioada de vacanta :). Banuiesc ca multi dintre voi sunt de asemenea in concediu si sper sa aveti parte de o vacanta pe cinste. Cat despre aceia care aveti nenorocul sa va aflati inca la serviciu, cred ca faceti tot posibilul sa ocoliti aragazul din bucatarie. Totusi, cum nu va puteti hrani doar cu sandwichuri si salate, puteti lua in considerare o varianta: bagati repede la cuptor preparatul si plecati din bucatarie, la racoarea aerului conditionat. Iar aripioarele picante pe care vi le propun azi se preteaza foarte bine la aceasta strategie de evitare a aragazului.

Evident ca prin coacerea la cuptor, aripioarele sunt si un pic mai lejere. Daca nu va intereseaza insa numarul de calorii, luati atunci in considerare ca aceste aripioare in stil american (denumite dupa orasul Buffalo, din statul american New York) se pregatesc in mod traditional prin prajire in baie de ulei. In acest fel, aripioarele capata un strat deosebit de crocant si apetisant, care ulterior se imbiba si mai bine cu sosul picant. La fel de evident este ca puteti ajusta iuteala sosului punand o cantitate mai mare sau mai mica de boia iute, sos Tabasco si sos chilli. Daca veti folosi, asemenea mie, un sos chilli dulce (il gasiti in marile magazine, produs in Thailanda), sosul va capata un farmec aparte. In fine, este recomandat sa taiati aripioarele in doua, pentru a le manevra mai usor prin sos.

Inchei aici partea introductiva, invitandu-va sa incercati si alte retete de aripioare la gratar/cuptor: Aripioare irlandeze cu whiskey, soia si ghimbir si Aripioare asiatice dulci-picante, in sos Hoisin.

Ingrediente:
– aripioare de pui 850 g
– ulei 1 lingura
– sare
– faina 50 g
– otet din vin alb 1 1/2 linguri
– boia de ardei iute 1/4-1/2 lingurita
– usturoi pudra 1/4 lingurita
– sos Worcestershire 1/2 lingurita
– sos Tabasco 1 lingurita
– sos dulce chilli 5 linguri
– unt 30 g

Buffalo Chicken Wings - aripioare de pui picante in stil american

Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius si pregatiti o tava de aragaz cu hartie de copt. Puneti aripioarele intr-un bol, impreuna cu lingura de ulei si un pic de sare. Amestecati bine, astfel incat aripioarele sa fie acoperite de ulei. Puneti-le intr-o punga si turnati peste ele faina. Strangeti la gura punga si zdruncinati-o bine, astfel incat aripioarele sa fie acoperite uniform cu faina. Puteti efectua aceasta etapa si intr-o farfurie, daca preferati! Scuturati aripioarele de faina in exces si puneti-le in tava. Bagati-le in cuptor si lasati-le 25 de minute. Intoarceti-le si mai lasati-le 25-30 de minute, pana cand sunt bine patrunse, crocante si rumenite. Cand aripioarele sunt aproape gata, pregatiti sosul Buffalo: topiti untul intr-o tigaie si, pe foc mic, amestecati-l cu sosurile (Worcestershire, Tabasco si sweet chilli), otetul, boiaua si pudra de usturoi. Omogenizati si opriti focul.

Buffalo Chicken Wings - aripioare de pui picante in stil americanBuffalo Chicken Wings - aripioare de pui picante in stil american

Scoateti aripioarele intr-un castron si turnati peste ele sosul cald. Amestecati usor si serviti imediat. Traditional, aripioarele in stil Buffalo se servesc cu tulpina de telina (taiata bete) si sos de branza albastra.

Buffalo Chicken Wings - aripioare de pui picante in stil american

Calorii: 350 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11