Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov

Stiu, stiu… sunt in urma cu ce mi-am propus sa va prezint. Dar, am motive intemeiate, va garantez… Revenind, astazi este randul celei de-a treia retete dietetice, serie incercata pentru a vedea in ce masura as putea “supravietui” cu doar o mie de calorii pe zi. Mancand, evident, lucruri bune, adica nu doar salata verde :P. Prin urmare, este vorba de friptura de curcan cu sos parfumat de rosii, usturoi si busuioc, iar pe post de garnitura, un piure de cartofi si morcovi, de care v-am mai vorbit si la Muschiuletul de porc cu bere si cimbru. Cu alte cuvinte, o reteta simpla, cu accente mediteraneene, perfecta pentru masa de pranz intr-o zi de dieta. Combinatia este insa atat de buna incat va garantez ca va fi si pe placul celor care nu tin regim.

Pieptul de curcan poate fi inlocuit, daca vreti, cu unul de pui. Pentru sosul de rosii cu busuioc este indicat sa cautati rosii cat mai coapte si sa folositi busuioc proaspat.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept dezosat de curcan 600 g
– rosii 220 g
– usturoi 2 catei (5 g)
– ceapa 50 g
– vin alb sec 3 linguri (45 ml)
– ulei de masline 1 lingura (15 ml)
– busuioc proaspat 5-6 frunze (3 g)
– cartofi 425 g
– morcov 150 g
– unt light (40% grasime) 20 g
– lapte 1,5 grasime 100 ml
– sare, piper macinat

Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov

Pentru piureul cu morcov: puneti la fiert, in apa rece, cartofii si morcovii (curatati, spalati si taiati cuburi). Cand cartofii si morcovii au fiert, scurgeti-i. Puneti untul, laptele si un pic de piper macinat. Pasati foarte bine (eventual cu blenderul). Intre timp, pentru sosul de rosii cu busuioc: intr-o tigaie, incingeti lingura de ulei si caliti ceapa (taiata marunt) si usturoiul (trecut prin presa). Adaugati rosiile, taiate bucati.

Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcovFriptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov

Puneti vinul alb si omogenizati. Dupa cateva secunde, timp in care se evapora alcoolul din vin, dati focul mai mic, acoperiti tigaia si lasati sosul sa fiarba inabusit. Cand rosiile s-au inmuiat, iar sosul a scazut un pic, adaugati busuiocul proaspat, un pic de sare si de piper. Omogenizati si opriti focul. Taiati pieptul de pui felii si dati-l cu un pic de sare si de piper. Rumeniti feliile, pe ambele parti, intr-o tigaie-gratar.

Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcovFriptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov

Friptura, sosul si piureul se distribuie, in mod egal, in patru portii. Se serveste imediat.

Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov

Calorii: 108 kcal / 100 g (sau 358 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Friptura de curcan cu sos de rosii si busuioc & piure de cartofi cu morcov”

  1. […] si salata preferate. Merge, de pilda, un piure de cartofi si morcovi (precum cel prezentat AICI) si o salata verde cu […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11