Tot din seria retetelor dietetice, incercate de mine pentru a vedea in ce masura se poate “supravietui” cu doar 1.000 de calorii pe zi, va prezint astazi niste clatite umplute cu pui si spanac, servite cu perlute de branza in iaurt. Evident, cu un continut scazut de grasimi :(. Fata de multe alte “chestii” de regim, clatitele de fata sunt chiar bune. Totusi, daca nu suntem la dieta, merge sa mai punem cate ceva inauntru, gen ceapa si ciuperci. Apoi, inainte de a fi servite, clatitele umplute ar merge sa fie gratinate, dupa ce presaram peste ele o portie generoasa de branza (gen cedar). Ca sa nu mai spun de varianta si mai bogata a clatitelor florentine, imbaiate intr-un sos Mornay (un Bechamel cu parmezan). Parca deja suna altfel, nu?
Evident ca daca nu sunteti fortati sa respectati strict numarul de calorii, este indicat sa puneti o “nuca” de unt la umplutura cu pui si spanac. De asemenea, puteti cauta niste perlute de branza cu smantana in loc de iaurt. Cum puteti pune si lapte integral in locul laptelui partial degresat combinat cu apa minerala.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– oua 2 buc. (110 g)
– faina 90 g
– lapte 1,5% grasime 120 ml
– apa minerala 4 linguri (60 ml)
– spanac congelat 500 g
– piept dezosat de pui 150 g
– branza cottage cu iaurt (3% grasime) 200 g
– ceapa verde 2 fire (7 g)
– sare, piper macinat
Pentru clatite, mixati ouale cu un pic de sare si faina cernuta. Treptat, incorporati laptele si apa minerala. La final, trebuie sa aveti un aluat omogen, fara cocoloase. Lasati-l sa se umfle, la rece, macar 30 de minute. Incingeti o tigaie pentru clatite nonaderenta, ungeti-o cu un pic de grasime, puneti un polonic mic de aluat si inclinati tigaia astfel incat aluatul sa se distribuie uniform. Cand a prins un pic de culoare pe partea inferioara, intoarceti clatita cu grija. Mai lasati-o circa 7-8 secunde si rasturnati-o pe o farfurie intinsa. Procedati la fel pana faceti toate cele patru clatite. Intr-o alta tigaie nonaderenta, puneti pieptul de pui taiat bucatele. Cand puiul a prins un pic de culoare, adaugati spanacul congelat. Dati focul mic, acoperiti tigaia si lasati 5-7 minute, avand grija sa amestecati in cand in cand. Adaugati un pic de sare si de piper, omogenizati si opriti focul.
Distribuiti compozitia pe cele patru clatite. Rulati fiecare clatita. O portie inseamna o rulada de clatita si 50 g branza cottage cu iaurt. Presarati deasupra bucatele de ceapa verde si rasniti un pic de piper. Puteti presara, pentru un plus de aroma exotica, si un pic de coaja de lamaie verde!
Calorii: 103 kcal / 100 g (sau 251 kcal / portia).