Astazi, maine si poimaine, ma adresez in special doamnelor, cel mai ades chinuite de ideea dietei, si va propun trei retete dietetice. Ca sa-mi iau revansa, promit ca vineri sa vin cu detalii despre un magazin destinat gurmanzilor :P. Sa le luam insa pe rand. Cele trei retete sanatoase si usoare se preteaza pentru dieta celor 1.000 de calorii si acopera cele trei mese din zi (mic-dejun, pranz si cina), urmand sa le completati cu o gustare. Acum, ca o parere personala: doar o mie de calorii pe zi mi se pare putin, daca este pe termen lung. Pentru zece zile – doua saptamani parca mai merge, dar pe termen nedefinit… Evident insa, fiecare are dieta lui si regulile proprii. Oricum, este recomandat sa cereti sfatul unui specialist.
Despre frittata, omleta italiana nascuta din dorinta de a utiliza “resturile” din frigider, v-am mai vorbit si cu alte ocazii. Ba chiar gasiti pe blog alte variante de frittata (vezi AICI). In cazul in care vreti sa o faceti pentru mic-dejun, o puteti pregati in tigaie, pentru mai multa operativitate. Sau o puteti pregati de cu seara, iar dimineata doar sa o incalziti. Daca nu aveti broccoli, puteti pune conopida, iar in locul pieptului de curcan merge si unul de pui.
Ingrediente (pentru 2 portii):
– ou 1 buc. (50 g)
– albusuri 100 g
– broccoli 100 g
– piept dezosat de curcan 250 g
– unt light (40% grasime) 10 g
– paine de secara 3 felii (77 g)
– sare, piper macinat
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti cu un pic de unt doua vase pentru gratin (sau un vas de Jena mai mic). Taiati pieptul de curcan in felii. Dati feliile cu un pic de sare si de piper si rumeniti-le, pe ambele parti, intr-o tigaie-gratar. Separat, intr-o alta tigaie, topiti untul ramas si inabusiti un pic broccoli (desfacut in buchetele). Odata rumenit pieptul de curcan, taiati-l in bucati. Distribuiti broccoli in vase, impreuna cu bucatile de piept de curcan. Intr-un bol, bateti oul si albusurile, impreuna cu un praf de sare si un pic de piper macinat. Distribuiti in mod egal oul peste broccoli si carne. Bagati vasele in cuptorul preincalzit si lasati 10-12 minute (sau pana cand oul s-a coagulat si incepe sa prinda un pic de culoare).
Frittata se mananca calda, cu paine de secara.
Calorii: 138 kcal / 100 g (sau 311 kcal / portia).
hmmmmm, arata delicios! trebuie incercat. insa imi permit sa am rezerve in privinta celor 138 calorii/100g. totusi: ulei, paine, unt…
Incearc-o si fa-ti, eventual, propriul calcul! Vei vedea (daca respecti cantitatile sau proportiile) ca este exact asa: 138 kcal / 100 g. Apropo, unde ai vazut ca scrie ulei?? Este doar unt, dar si ala light (40% grasime) si este cam cat o unghie (10 g!!). Mult succes la bucatareala :)!
scuze ,dar ce ai facut cu painea ?cine a mancato?
Alice, nu inteleg intrebarea ta. Cum cine a mancat painea? “Frittata se mananca calda, cu paine de secara”… nu este suficient de clar?