Suntem la mijlocul saptamanii de lucru, asa ca va tentez tot cu o reteta care se face usor si destul de rapid. Nu de alta dar imi imaginez ca, asemenea mie, nu mai aveti prea mult chef sa stati ore in bucatarie dupa ce ajungeti de la serviciu. Iar puiul de astazi ne scoate din impas, fiind delicios si aromat, dar si cu destul de putine calorii. Si nici nu necesita ingrediente prea multe sau speciale. In plus, puteti inlocui pieptul de pui dezosat si fara piele cu niste pulpe (superioare sau inferioare). Iar daca nu va place busuiocul si a sa aroma mediteraneana, puteti pune niste cimbru.
Pentru un sfarsit de saptamana sau oricand aveti ceva mai mult timp, va recomand calduros sa incercati si varianta marocana a mancarii de pui cu masline: Pui Tajine cu masline verzi si lamaie.
Ingrediente (pentru 6-8 portii):
– piept de pui file 1 kg
– masline negre fara samburi 600 g
– ceapa 3 buc. mari (415 g)
– ulei de masline 3 linguri
– vin alb sec 100 ml
– pasta de tomate 70 g
– busuioc uscat 1 lingura rasa
– sare, piper
Incingeti uleiul si rumeniti un pic pieptul de pui (taiat cubulete). Presarati un pic de sare si de piper peste pui. Cand bucatile de pui s-au “albit” pe toate partile, adaugati ceapa (feliute). Lasati cateva minute, cat sa se inmoaie un pic ceapa, dupa care adaugati vinul alb. Dupa cateva zeci de secunde, cat se evapora alcoolul din vin, dati focul mai mic si puneti 200 ml apa fierbinte si maslinele negre. Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit vreo 8-10 minute. Puneti pasta de tomate si busuiocul uscat. Amestecati si mai lasati sa fiarba cateva minute (daca puiul este prea scazut, mai puneti un pic de apa fierbinte).
Verificati puiul (sa fie bine patruns) si potriviti de sare (atentie, maslinele sunt sarate) si de piper. Opriti focul si serviti imediat. Eu am mancat doar cu o felie de paine pe vatra, dar puteti face, daca doriti, o garnitura simpla de paste.
Calorii: 140 kcal / 100 g.
[…] diversitate, gasiti pe blog si o alta varianta de Pui cu masline, cu vin alb si busuioc sau […]