Supa crema de mazare cu menta

Verde si iar verde… asa este supa crema de mazare. Sau “verde cam de broasca”, dupa cum comenta un cititor al blogului la prima reteta de supa crema de mazare postata, varianta cu afumatura (AICI). Daca treceti insa peste culoare si o preparati, veti descoperi o supa sanatoasa si delicioasa, perfecta pentru a ne vitaminiza organismul. Fata de varianta precedenta, aceasta de azi contine ceapa verde si este parfumata cu menta si un pic de usturoi… Cred ca va ganditi acum “mazare – menta, mazare – menta… dubios” :). Admit ca si eu mi-am pus ceva semne de intrebare cand am vazut-o, acum ceva ani, intr-un numar al revistei BBC Good Food. Apoi, cand am pregatit-o prima data, am fost foarte placut surprinsa.

Pentru a obtine consistenta potrivita, eu am pus in supa crema de mazare si vreo trei cartofi. Noi am consumat supa calduta, cu un mot de smantana, dar cred ca este foarte buna si rece. Adica, mai racoritoare si cu senzatia de fresh si mai accentuata.

Daca vreti sa pregatiti aceasta supa crema de mazare in perioada de post, inlocuiti smantana de 25% grasime cu o smantana vegetala.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– mazare congelata 500 g
– cartofi 2 buc. (335 g)
– ceapa verde 2 legaturi mari (135 g)
– usturoi 2 catei mari (9 g)
– menta verde 30 g
– zahar 1 lingura (15 g)
– suc de lamaie 2 linguri
– smantana (25% grasime) 175 g
– sare, piper

Supa crema de mazare cu menta si ceapa verde

Puneti 1,8-2 l de apa la fiert. Cand clocoteste, puneti mazarea congelata si menta. Dupa cateva minute, puneti si cartofii, curatati si taiati cuburi. Lasati sa fiarba, la foc mic si cu oala acoperita, pana cand cartofii si mazarea sunt foarte bine fierte. Puneti in supa si ceapa verde (bucati) si usturoiul (feliute). Dupa alte 5-10 minute, opriti focul. Lasati sa se raceasca un pic si pasati cu blenderul. Puneti inapoi in oala, adaugati zaharul, smantana si sucul de lamaie. Omogenizati si potriviti de sare si de piper.

Supa crema de mazare cu menta si ceapa verdeSupa crema de mazare cu menta si ceapa verde

Serviti in boluri, cu un pic de smantana deasupra si, eventual, cu piper proaspat rasnit.

Supa crema de mazare cu menta si ceapa verde

Calorii: 75 kcal / 100 g (sau 212 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Supa crema de mazare cu menta”

  1. Retete says:

    Foarte bine arata mazarea asta, mi-ai facut o pofta…

  2. […] nici iaurt, ci doar fructele si putin lichior) • Salata de sfecla coapta (nu puneti iaurt) • Supa crema de mazare cu menta (inlocuiti smantana cu o smantana vegetala) • Supa crema de legume cu hasmatuchi (inlocuiti […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11