Cu totii stim aceste fursecuri si nu cred ca exista cineva care sa nu fi cumparat macar o data asa ceva din cofetarii. Ei bine, trebuie sa stiti ca le puteti pregati foarte usor si rapid acasa. Necesita putine ingrediente, nu presupun mari abilitati culinare si, in plus, va ofera posibilitatea de a folosi albusurile care va raman de la cozonaci, maioneze si, in special in perioada verii, de la inghetate :D. Singura parte mai migaloasa este spritarea fursecurilor in tava, dat fiind ca trebuie sa puneti aluatul bastonase (nu de alta, dar in timpul coptului se “intind” asa ca exista riscul sa-si piarda forma alungita).
Eu am mers, de data aceasta, pe niste langues de chat simple, adica doar cu vanilie. In functie de dorinta, puteti sa glazurati fursecurile cu ciocolata (alba, neagra sau cu lapte), le puteti parfuma cu un pic de coaja de portocala, cu fistic si lamaie, etc. Aveti grija insa, odata facute, sa va opriti din mancat dupa cateva bucati, pentru ca sunt nu doar delicioase, ci si veritabile bombe calorice :P.
Din cantitatile de mai jos, mi-au iesit 58 de bucati, aproximativ 300 g in total.
Ingrediente:
– albusuri 3 buc. (100 g)
– zahar pudra 100 g
– faina 140 g
– unt 100 g, la temperatura camerei
– esenta de vanilie 1/2 lingurita
– un praf de sare
Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius si tapetati o tava de aragaz cu hartie de copt. Puneti untul (repet, trebuie sa fie la temperatura camerei) intr-un castron si mixati-l cu zaharul pudra, pana cand obtineti o crema omogena. Incorporati, treptat, albusurile. Puneti esenta de vanilie, praful de sare si faina, cernuta, mixand in continuare la turatie mica. La final, trebuie sa aveti o compozitie omogena si densa. Puneti-o intr-un sprit si “desenati” bastonase in tava, cam de 8 cm lungime si 1 cm latime. Atentie, lasati spatiu intre ele, pentru ca se “expandeaza”. Bagati in cuptorul incins si lasati cam 8-10 minute (sau pana cand fursecurile s-au intarit un pic la suprafata, iar marginile incep sa se maroneasca). Inchideti cuptorul si lasati-le sa se raceasca inauntru, cu usa intredeschisa.
Cand s-au racit de tot, scoateti langues de chat din tava, pe un platou. Se pot pastra, timp de cateva zile, intr-o cutie inchisa ermetic.
Calorii: 505 kcal / 100 g (sau 26 kcal / buc.)
albusurile se pun asa cum arata in poza sau se bat spuma?
Raluca, albusurile se pun ca atare, nebatute. Mult succes si astept sa-mi spui cum ti-au iesit fursecurile :).
acum zece minute am terminat fursecurile,sunt foarte usor de facut si foarte gustoase,deja s-au terminat 🙂 super reteta!
Ma bucur mult ca v-au placut :). Si la noi tot asa a fost: s-au terminat foooarte repede!
Am facut si eu astazi si au fost super delicioase, exact ca cele pe care le cumpar de la cofetaria Constance ! De astazi nu voi mai cumpara. Multumesc pentru reteta !
Cu multa placere, Flory :). Ma bucur ca ti-au placut. O zi minunata iti doresc!
Reteta e super usoara si foarte buna.De cate ori fac limbi de pisica se mananca foarte repede.eu tot timpul trebuie sa dublez cantitatea ca nu ne ajung.recomand.