Frigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahini

Dupa cum va promiteam ieri, astazi va ofer tot o reteta pentru gratar, stiut fiind faptul ca multi dintre voi au in plan, in aceasta mini-vacanta de 1 Mai, o iesire la iarba verde. Dupa Cotletele de porc in stil chinezesc, va tentez cu niste frigarui din carne de pui, pentru a satisface pretentiile tuturor. Pentru un plus de gust, marinam puiul cu usturoi, chimion, coriandru si boia iute de ardei, iar pentru o portie de sanatate pe bat de frigaruie, punem si niste legume. Pentru ca totul sa alunece mai usor pe gat si papilele gustative sa fie in extaz, insotim frigaruile cu un delicios sos de iaurt cu tahini (pasta de susan). Suna bine, nu?

Pe post de garnitura, eu am pregatit un mix de orez basmati cu orez salbatic, fiert simplu, doar cu un pic de sare. In cazul unui gratar, aceasta garnitura prezinta avantajul ca poate fi pregatita inainte si luata in caserole. Atentie, insa, odata fiert, tineti orezul la rece, eventual intr-o lada frigorifica, pana in momentul servirii! Daca doriti o alta garnitura, aruncati o privire AICI, dar tineti cont ca aveti nevoie de o garnitura cat mai simpla, ca ingrediente si arome, pentru a nu acoperi parfumul si savoarea frigaruilor.

Ingrediente (pentru 5 portii)
Frigaruile de pui cu legume:
– piept de pui fara piele si os 700 g
– ardei gras rosu 2 buc. (220 g)
– ceapa rosie 3 buc. mici (135 g)
– dovlecel 1/2 buc. (100 g)
– rosii 3 buc. medii (205 g)
– ulei de masline 2 linguri
– sucul de la 1/2 lamaie
– chimion macinat 2 lingurite rase
– coriandru boabe macinate 1 lingurita
– boia de ardei iute 1 lingurita
– usturoi 3 catei mari (10 g)
– sare, piper

Sosul de iaurt cu tahini:
– iaurt gras 250 g
– tahini 2 linguri (60 g)
– suc de lamaie 1 lingura
– sare, piper

Frigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahini

Puneti 10 bete de frigarui la inmuiat, in apa rece. Spalati pieptul de pui, indepartati eventualele pielite si urme de grasime, taiati bucati. Puneti puiul intr-un castron, impreuna cu ingredientele pentru marinada: cele 2 linguri de ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, chimionul, coriandrul, boiaua iute, usturoiul (trecut prin presa), un pic de sare si de piper macinat. Amestecati bine, astfel incat bucatile de pui sa fie acoperite uniform de marinada. Acoperiti sau mutati intr-o punga care se inchide ermetic si bagati in frigider. Lasati cel putin o ora la marinat. Intre timp, amestecati iaurtul cu tahini. Adaugati lingura de suc de lamaie si potriviti de sare si piper. Pastrati la rece pana in momentul servirii.

Frigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahiniFrigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahini

La expirarea timpului de marinare, scoateti puiul si taiati legumele, rondele (dovlecelul) sau bucati (ceapa, rosiile si ardeiul). Infigeti, alternand, carnea si legumele pe bete. Puneti frigaruile pe gratar si rumeniti-le pe toate partile. Serviti frigaruile cu sosul de iaurt si tahini si, eventual, o garnitura.

Frigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahini

Calorii: 164 kcal / 100 g sau 392 kcal / portia (fara garnitura de orez).

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Frigarui de pui cu legume & sos de iaurt cu tahini”

  1. dandan says:

    buna. ce este acest tahini? il pot gasi in comert sau cu ce il pot inlocui? numai bine!

  2. Dino says:

    Dandan, tahini este o pasta de susan. Nu o poti inlocui, pentru ca este unica, dar o poti gasi in toate hypermarketurile (la raionul cu produse internationale) si in magazinele arabesti. Spor la pregatiri si numai bine!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11