Va “amenintam” ieri cu o reteta de paste la care sa folosim deliciosul pesto de leurda. Iat-o: spaghete intr-un sos cremos din smantana, mozzarella si pesto de leurda. Iar pentru un plus de gust si de culoare, “aruncam” in farfurie si niste rosii cherry, iar deasupra presaram un pic de parmezan. De buna calitate, evident, ca sa nu stirbim farmecul pesto-ului. Reteta este banal de simpla si este gata foarte rapid: in 10-12 minute veti avea in fata o ademenitoare portie de paste, iar casa va va fi cuprinsa de o innebunitoare aroma.
Daca vreti sa obtineti un preparat cu mai putine calorii, puteti elimina smantana, iar pentru diluarea pesto-ului folositi din apa in care au fiert pastele. Preparatul va pierde insa din cremozitate.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– spaghete 250 g
– pesto de leurda 3 linguri (125 g)
– rosii cherry 12 buc. (170 g)
– mozzarella rasa 100 g
– smantana lichida (30% grasime) 150 ml
– parmezan 30 g
– sare, piper
Puneti mai multa apa la fiert, cu putina sare. Cand apa clocoteste, puneti spaghetele si fierbeti-le timpul indicat de producator, dupa care scurgeti-le. Aproape de terminarea timpului de fierbere, intr-o tigaie mare puneti smantana. Adaugati pesto-ul de leurda si rosiile cherry, taiate in jumatate. Dupa ce sosul ajunge la temperatura de fierbere, adaugati spaghetele scurse si mozzarella rasa. Amestecati usor, pentru ca pastele sa fie cuprinse uniform de sos si mozzarella. Opriti focul si presarati un pic de sare si de piper proaspat rasnit.
Asezati pastele in farfurii, impreuna cu jumatatile de rosii si presarati parmezan ras. Serviti imediat!
Calorii: 191 kcal / 100 g (sau 590 kcal / portia).
[…] unei portii consistente de Pesto de leurda, pe care l-am folosit in tot felul de combinatii, de la Spaghetele cu pesto de leurda, rosii cherry si mozzarella (delicioase, parol!) pana la un banal piure de cartofi pe care l-am improspatat cu o lingura de […]