Spaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosii

Iubitorii de paste si peste trebuie sa incerce aceasta reteta, delicioasa si foarte usor de preparat. In plus, ea poate fi pregatita si in perioada postului, cand este dezlegare la peste, asa ca puneti-i un semn spre aducere aminte. Combinatia de sardine si paste este deosebit de iubita de italieni, in special in zona Siciliei si in perioada martie-septembrie, cand se gasesc sardine proaspete. Reteta italieneasca include si fenicul, stafide, seminte de pin si eventual sofran, iar sosul de rosii este optional. Eu am preferat sa pregatesc o varianta simplificata, dar nu mai putin gustoasa.

In ceea ce priveste sardinele, am pus din conserva si am combinat niste sardine in ulei (ulei pe care l-am scurs aproape in totalitate) cu unele in sos de rosii. Iar pentru un plus de gust, am adaugat cateva masline negre si capere. Simplu, foarte gustos si sanatos, perfect pentru o cina tarzie!

Ingrediente (pentru 6 portii):
– spaghete 350 g
– sardine in suc de rosii 250 g
– sardine in ulei 125 g
– ceapa 1 buc. mare (125 g)
– usturoi 5 catei (25 g)
– rosii bucati 1 cutie (400 g)
– fulgi de ardei iute
– dafin 2 foi
– zahar 1 lingurita cu varf (10 g)
– capere 1 lingura (20 g)
– masline negre 100 g
– suc de rosii 100 ml
– ulei de masline 1 lingura
– piper, sare

Spaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosii

Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti spaghetele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, pregatiti sosul pentru paste: incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa (felii) si usturoiul (trecut prin presa), impreuna cu fulgii de ardei iute (rasniti doar un pic, daca nu va place prea picant). Puneti rosiile din conserva (cu tot cu sucul in care au stat), sucul de rosii si 50 ml apa. Cu ajutorul unei spatule, maruntiti un pic rosiile. Lasati sa ajunga la punctul de fierbere, adaugati dafinul, zaharul si maslinele negre si lasati sa fiarba incet, pret de cateva minute.

Spaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosiiSpaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosii

Cand sosul a scazut un pic, adaugati sardinele. Maruntiti-le un pic si amestecati. Puneti si caperele, piper proaspat rasnit si potriviti de sare, daca este nevoie (sardinele, maslinele si caperele sunt destul de sarate). Cand pastele au fiert, scurgeti-le de apa si puneti-le peste sos. Amestecati usor pentru ca pastele sa fie uniform invelite in sos.

Spaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosiiSpaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosii

Serviti imediat, eventual cu un pic de busuioc proaspat pe deasupra, daca aveti.

Spaghete cu sardine, masline si capere, in sos de rosii

Calorii: 125 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11