Curmale cu branza albastra si bacon

Cu chiu, cu vai, am intrat si in luna martie, prima luna a primaverii si Luna Martisorului. Pentru a marca momentul, astazi, maine si poimaine, va propun trei retete mai speciale, al caror “substrat” am sa vi-l dezvalui vineri, 9 martie :). Deci, aveti putintica rabdare cu mine si, pana atunci, luati aminte la cele trei retete si pregatiti-va lista de cumparaturi. In special dumneavoastra, domnilor!

Pentru inceput, am sa va tentez cu o gustare calda, deosebit de savuroasa si pregatibila in maximum 10 minute (fara timpul de coacere caci, deh, in ala nu trebuie decat sa va aruncati un ochi din cand in cand in cuptor :P). Este vorba de o combinatie de dulce-iute-afumat, dar si de un melanj interesant de texturi, gratie cremozitatii branzei dinauntrul fructelor uscate si a invelisului de bacon crocant. Ca sfaturi pentru reusita retetei, va recomand sa cumparati o branza albastra (asa-numita branza cu mucegai) cu o aroma mai puternica si nu prea moale, gen Stilton. De asemenea, uitati-va cu atentie pe rafturile magazinelor si alegeti niste curmale mai moi (sa nu fie foarte uscate).

Eu m-am decis sa va prezint aceasta reteta cu un anumit scop, dar va spun ca o puteti pregati si pentru un pahar de vorba cu prietenii sau pentru o masa tip-bufet cu multi invitati.

Ca indiciu pentru vineri, va spun ca aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”,  gazduit de “Retete ca la mama” :).

0

 

Ingrediente (pentru 2 portii):
– curmale 10 buc.
– branza albastra 30 g
– bacon crud-uscat 5 felii (75 g)

Curmale cu branza albastra si bacon

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Spalati curmalele si stergeti-le de apa (prin tamponare, cu un servet de hartie). Luati un cutit bine ascutit si taiati fiecare curmala, pe verticala, dar doar pe jumatate. Desfaceti curmala si extrageti samburele. Taiati branza in betigase de lungimea curmalelor. Luati cate un betigas de branza si introduceti-l in curmala, in locul samburelui. Procedati la fel pana terminati toate curmalele.

Curmale cu branza albastra si baconCurmale cu branza albastra si bacon

Taiati feliile de bacon in jumatate (transversal). Asezati curmala pe o jumatate de felie de bacon si rulati strans. Fixati cu o scobitoare. Procedati la fel pana infasurati toate curmalele. Asezati-le intr-o tavita tapetata cu hartie de copt sau, si mai bine, intr-o tavita-gratar de unica folosinta (din acelea din aluminiu, cu gaurele, daca aveti).

Curmale cu branza albastra si baconCurmale cu branza albastra si bacon

Puneti in cuptorul incins, pentru 20-22 de minute. La finalul timpului, baconul ar trebui sa fie frumos rumenit si crocant. Asezati curmalele umplute si infasurate pe o farfurie platou si serviti-le calde.

Curmale cu branza albastra si bacon

Iata si un prim-plan cu vedetele noastre…

Curmale cu branza albastra si bacon

Calorii: 337 kcal / 100 g (sau 262 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Curmale cu branza albastra si bacon”

  1. […] o gustare calda (Curmale cu branza albastra si bacon), va propun, in seria preparatelor mai speciale, o delicioasa combinatie italieneasca, de care va […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11