Cand nu aveti timp si chef sa pregatiti ceva mai elaborat pentru cina, iata solutia perfecta: tortellini in sos de unt cu usturoi si salvie. Sunt gata in maximum 15 minute si nu necesita cine stie ce abilitati culinare. Asadar, aviz domnilor! Va puteti surprinde si rasfata jumatatile, de Dragobete, in luna martie si nu numai, cu o cina delicioasa si mai putin obisnuita. Iar pentru ca efectul sa fie maxim, merita sa investiti si intr-un vin rosu bun (romanesc sau italienesc).
Sos clasic pentru paste in bucataria italiana, combinatia de unt, salvie si usturoi este atat de simpla incat nici nu-mi vine sa o numesc sos. Important este, insa, sa aveti salvie proaspata, astfel incat sa puteti rumeni frunzele in unt aramiu. Daca nu se poate, merge si cu salvie uscata, doar ca veti pierde farmecul frunzelor crocante. In privinta pastelor, eu am pregatit niste tortellini cu prosciutto crudo, dar merg si alt fel de paste umplute (ravioli) sau umpluturi pe baza de branza.
Ingrediente (pentru 2 portii):
– tortellini 300 g
– unt 50 g
– usturoi 4-5 catei (10 g)
– salvie proaspata 8-10 frunze
– patrunjel uscat 1/2 lingura (ideal, proaspat, 1/2 legatura)
– sare, piper
Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti tortellini si fierbeti-le timpul indicat de producator (daca sunt proaspete pastele, nu dureaza mai mult de 7-8 minute). Intre timp, topiti untul intr-o tigaie. Cand incepe sa se formeze spuma, puneti frunzele de salvie. Dati focul mic si lasati-le sa se prajeasca cateva zeci de secunde (aveti grija sa nu se arde!). Ideea este ca frunzele sa devina un pic crocante, iar sosul sa capete o aroma imbietoare. Adaugati usturoiul trecut prin presa si patrunjelul. Mai lasati un minut, tot pe foc mic. Cand pastele au fiert, scurgeti-le si puneti-le in tigaie, peste sos.
Puneti un pic de sare si de piper si amestecati usor, astfel incat pastele sa fie uniform acoperite cu unt parfumat. Serviti-le imediat.
Calorii: 227 kcal / 100 g (sau 652 kcal / portia).
Arata delicios!
Multumesc mult, Lavinia :). Si cand te gandesti cat de simplu este de facut…