Zapada, frig, iar zapada, iar frig… Nu stiu cat o mai tine asa iarna, dar mi-am propus sa ma gandesc la ceva frumos pentru a-mi ridica moralul. Si, cum ne aflam in februarie, ce poate fi mai potrivita ca tinta a gandurilor noastre decat iubirea?! Fie ca sunteti fani Valentine’s Day, fie ca respingeti cu hotarare sarbatorile importate si marcati Dragobetele, tot despre dragoste este vorba. Iar dincolo de declaratii, gesturi tandre, flori, cadouri, etc., de ce nu s-ar transpune si in mancare sentimentele noastre? Adica, am putea sa pregatim preparate mai speciale (ca ingrediente, arome, culori sau, pur si simplu, ca aranjare) pe care sa le savuram impreuna cu persoana iubita la o cina romantica, la lumina lumanarilor. Asadar, in urmatoarele doua saptamani, mi-am propus sa va tentez cu diferite bunatati, iar voi alegeti care vi se potriveste mai bine…
Incep prin a va propune un pui colorat, cu legume, invaluit intr-un sos cremos si asezat spre desfatarea papilelor si privirii in delicate si crocante cosulete din foietaj. Dulceag si usor picant, cremos si crocant, usor si, totusi, satios.
Daca mergeti pe varianta mea, a cosuletelor din foietaj, gasiti AICI indicatii pentru pregatirea lor. Daca nu va incumetati sa le pregatiti, in hypermarketuri gasiti buseuri deja facute, la cutie (doar ca pretul este destul de piperat). Apoi, daca doriti, puteti inlocui supa de pui cu vin alb sec si puteti adauga, la finalul prepararii, un pic de suc de lamaie.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui fara piele si oase 450 g
– ardei gras rosu 1/2 buc. (90 g)
– ardei gras verde / capia 1/2 buc. (50 g)
– mazare congelata 125 g
– ceapa 1 buc. mare (115 g)
– unt 25 g
– faina / maizena 20 g
– lapte 125 ml
– supa de pui (facuta in casa sau din cub) 125 ml
– sare, piper
Taiati pieptul de pui in felii. Dati feliile cu un pic de sare si de piper si rumeniti-le usor intr-o tigaie-gratar. Scoateti-le pe o farfurie si, cand s-au racit un pic, taiati-le cubulete. Taiati marunt ceapa si cubulete jumatatile de ardei. Incingeti untul intr-o tigaie si caliti un pic ceapa. Cand devine translucida, adaugati cubuletele de ardei. Mai lasati un minut si adaugati mazarea. Amestecati, dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac, pentru ca legumele sa se patrunda. Pregatiti, in paralel, supa de pui si pastrati-o calda. Presarati peste legume faina sau maizena si amestecati, astfel incat aceasta sa fie inglobata de legume si grasime. Lasati unul-doua minute, amestecand des, pentru ca faina sa se prajeasca un pic (NU trebuie sa prinda culoare!).
Combinati supa de pui cu laptele si turnati, incet, amestecand continuu, peste legume. Pe masura ce incorporati lichidul, se va forma un sos cremos. Lasati sa ajunga la punctul de fierbere si puneti cubuletele de pui rumenit. Omogenizati, potriviti de sare si puneti circa o jumatate de lingurita de piper proaspat rasnit.
Opriti focul si serviti puiul, fie in cosuletele deja pregatite din foietaj, fie simplu. Savurati impreuna cu persoana iubita :)!
Calorii: 114 kcal / 100 g (doar puiul cu legume, fara cosulete).
Reteta ta,chiar se portiveste cu gerul de afara,ieri am facut un aluat frantuzesc cu gindul sa fac astazi niste pateuri umplute,dar vazind reteta voastra mi-a placut foarte mult,ma duc sa o gatesc.
Ma bucur ca te inspira reteta :). Sper sa va placa la fel de mult cat ne-a placut noua.