Sosul: Moft, necesitate, corvoada sau la minut? Voi alegeti!

Se vede treaba (din statistici, nu din vorbe) ca romanul este conservator. Adica, desi apar ca ciupercile dupa ploaie tot felul de restaurante, cu denumiri care de care mai ciudate si cu meniuri cat mai “fistichii”, romanul prefera tot o ceafa de porc la gratar sau un piept de pui perpelit, cu niste cartofi prajiti alaturi si, hai, treaca de la mine, o salata. Sa ne intelegem, vorbim de niste frunze de salata aruncate intr-un bol, pe care si le potriveste fiecare cu ulei si cu otet, nu de cine stie ce salate cu dresinguri ametitoare si ingrediente mai putin obisnuite.

Ei bine, exista niste oameni care vor sa schimbe aceste lucruri, sa-i faca pe clienti sa inteleaga ca pot si trebuie sa aiba pretentii mai mari de la bucatarul in restaurantul caruia au poposit, iar pe bucatari sa-i invete ca pot face lucrurile si altfel, ca pot, cu un minim efort, sa castige mult la capitolul calitate. Secretul? Sosul. Vorbim de sos in diversitatea sa de arome si culori, adaptat dupa o multime de criterii.

Multi dintre noi ne temem, insa, sa pregatim fonduri si sosuri, gandindu-ne ca ori dureaza mult, ori sunt destule sanse sa o dam in bara cu ceva (fie ca nu ne iese consistenta dorita, fie nu este suficient de aromat, etc.). Pentru cei care gandesc asa si, in special, pentru bucatarii profesionisti, Knorr spune ca are solutia: o variata gama de sosuri-baze si sosuri gourmet. Sos de smantana cu verdeturi, Sos fin de branza, Sos brun spaniol, Sos Olandez, Sos Lemon Butter, Sos piper verde sau Sos Cafe de Paris sunt doar cateva dintre ele. Nu-mi propun sa va conving ca acestea ar fi intr-un fel sau altul (la urma, urmei, fiecare judeca dupa criteriile si experientele sale), doar va spun ca va pot determina economii substantiale de timp. De pilda, sosul demi-glace este gata in 3 minute in loc de 9 ore, iar sosul Bolognese, in 5 minute in loc de 1 ora si jumatate.

Gandindu-se probabil ca noi, food-bloggerii, suntem un “public” suficient de dificil incat, daca ne conving pe noi, sa-i poata convinge si pe altii, Knorr si MakeSense Pr ne-au lansat o provocare: trei bucatari profesionisti sa pregateasca retetele noastre si sa ne demonstreze ca pot iesi cel putin la fel de bune cu ajutorul produselor Knorr. Am acceptat invitatia pentru a vedea, in primul rand, trei bucatari profesionisti in desfasurare si apoi, eventual, pentru a “fura” un pic de la ei din arta gastronomiei. Dar, va las mai bine sa vedeti cu propriii ochi ce s-a intamplat in bucataria Unilever…

Doi dintre bucatarii Knorr, Paul Pandele (stanga) si Ionut Toma (dreapta), in exercitiul functiunii :D. Asta dupa ce fiecare si-a ales cate doua-trei retete de pe blogurile noastre…

Paul Pandele, chef executive KnorrIonu Toma, bucatar Knorr

…si sa nu va inchipuiti ca le-am facut cumva munca usoara. Am stat cu ochii pe ei, le-am urmarit fiecare miscare, i-am stresat cu intrebari si cu blitzuri. Bogdan, de pilda, il urmareste aici pe Robert Voicu, pregatind baza pentru niste burgeri deliciosi de pui…

Robert Voicu, chef executive Knorr

Eu am privit cu jind si la aparatura din bucataria Knorr: cuptoare, plite, friteuze, etc. Visand cu ochii deschisi, bineinteles, la o bucatarie dotata cu astfel de minunatii :D…

Aparatura bucataria UnileverAparatura bucataria Unilever

Dar, sa va arat si cateva dintre bunatatile cu care ne-au rasfatat gazdele noastre: Tachinno Piccante, in varianta cu pui…

Tachinno picante

Burgerii de pui de care va vorbeam, completati apoi cu garnitura de dovlecei si sos cu usturoi…

Burgeri de pui

…friptura de porc in sos de rosii…

Friptura de porc in sos de rosii

…cartofi cu rozmarin, rumeniti in cuptor…

Cartofi cu rozmarin la cuptor

…somon cu creveti in sos de curry…

Somon cu creveti in sos de curry

…paste in sos cu spanac si gorgonzola. Sa va mai spun ca au fost toate bune si ca nu mai stiam din ce sa ne infruptam :P?

Paste in sos cu spanac si gorgonzola

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Sosul: Moft, necesitate, corvoada sau la minut? Voi alegeti!”

  1. geanina says:

    Salut; preparatele voastre culinare par asa delicioase cind le vezi,si foarte faine in acelas timp,dar tinind cont ca sunt facute cu sosurile Knorr care dau o savoare si un aspect aparte a preparatelor,am sa incerc si eu unele retete;ma bucur pentru voi;

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11