Va “amenintam” la postarea trecuta cu dezvaluirea unei alte retete de aperitiv, dintre cele pregatite de sarbatori si pe care nu am apucat, din motive care tin de timp, sa vi le prezint. Asadar, iata niste spirale crocante si gustoase, colorate si apetisante, care sunt si foarte usor de pregatit. Nu aveti nevoie decat de aluat foietaj, legume si branzeturi, cu care sa va jucati dupa bunul plac. Eu, una, am preferat o combinatie de sos pesto, sunca, legume si parmezan, dar puteti folosi, cu la fel de mare succes, spanac si ricotta, carnati tocati marunt, carne tocata pentru chiftelute, etc. De asemenea, puteti prelua ingredientele de la Buseuri rapide cu branza de capra, rosii si sos pesto sau pe cele de la Stelute cu sunca si cascaval.
Spiralele sunt delicioase calde, dar pot fi servite si reci. Pentru o masa cu mai multi invitati, puteti pregati dinainte ruloul de foietaj umplut si il pastrati in frigider pana cand vin musafirii, moment in care il feliati si-l “aruncati” in cuptorul incins. Pana se “dezmeticeste” lumea si ciocniti un pahar, spiralele vor fi gata!
Ingrediente (pentru 20 buc.):
– aluat foietaj 1 foaie (400 g)
– sos pesto 50 g
– ardei gras galben 1/2 buc. (100 g)
– rosii 2 buc. medii (205 g)
– sunca 100 g
– parmezan ras 60 g
– lapte 3 linguri
– oregano uscat 1 lingurita cu varf
– piper
Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Taiati cubulete mici ardeiul gras si sunca. Taiati rosiile in sferturi, indepartati semintele si taiati doar pulpa in bucatele. Intindeti foaia de aluat foietaj si distribuiti pe ea, uniform, sosul pesto. Asezati cubuletele de ardei gras si rosii.
Distribuiti uniform si sunca, precum si trei sferturi din parmezanul ras. Rasniti un pic de piper deasupra si imprastiati oregano-ul. Rulati strans, infasurati in folie si bagati in frigider, pentru 30 de minute. Scoateti rulada, taiati in felii de aproximativ 1 cm grosime.
Asezati feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule, ungeti cu lapte suprafata feliilor si presarati peste ele restul de parmezan. Bagati in cuptorul incins si lasati circa 20 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat, iar spiralele au prins o frumoasa tenta galbuie.
Serviti spiralele imediat. Daca va raman, pot fi consumate reci sau pot fi incalzite un pic in cuptorul cu microunde.
Calorii: 335 kcal / 100 g (sau 120 kcal / buc.).
[…] Pentru diversitate, puteti pregati si o portie de Spirale colorate cu sunca, parmezan si sos pesto. […]