Paste umplute cu ton, rosii uscate si capere

Va povesteam, acum cateva zile, despre provizia consistenta de paste artizanale pe care o am, gratie unor membri ai familiei care au vizitat recent Italia. Dupa “Melcii” gigant cu fructe de mare executati in prima faza, mi-am zis sa testez si niste Paccheri tricolore, acele paste tubulare, ca niste cannelloni, dar mai mici in diametru si ca lungime, colorate si parfumate cu rosii, spanac si ardei gras. Si ce reteta mai buna puteam alege decat una mediteraneana, cu ton bucati, rosii uscate in soare si capere? Totul invaluit apoi intr-un sos fresh din rosii cherry si busuioc proaspat… Simplu, delicios si sanatos!

Pastele umplute in acest fel constituie un excelent antreu si se servesc la temperatura camerei. Daca le pregatiti in avans, le puteti pastra in frigider si le scoateti cu jumatate de ora inainte de a le servi. In absenta pastelor Paccheri, puteti umple niste cannelloni (nu veti avea nevoie de 24 de bucati, ci de vreo 12-14). In mod similar, va trebui sa fierbeti cannelloni inainte de a le umple.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– paccheri 24 buc. (200 g)
– rosii cherry 12 buc. (250 g)
– busuioc proaspat 6-7 frunze
– ulei de masline 4 linguri
– ton bucati in suc propriu 3 cutii (400 g scurs)
– rosii uscate in ulei 8 buc. (45 g)
– capere 2,5 linguri (30 g)
– sare, piper

Paste umplute cu ton, rosii uscate si capere

Intr-un bol, amestecati tonul bucati (scurs de sucul propriu) cu rosiile uscate (taiate bucatele), caperele, un pic de sare si de piper proaspat rasnit. Puneti o lingura de ulei de masline si omogenizati. Intr-o oala mai mare, puneti apa la fiert, cu putina sare. Cand apa clocoteste, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat pe pachet (sa fie fierte, dar nu foarte moi; adica sa fie al dente). Scurgeti-le de apa.

Paste umplute cu ton, rosii uscate si caperePaste umplute cu ton, rosii uscate si capere

Cu ajutorul blenderului, pasati rosiile cherry cu busuiocul proaspat, adaugand treptat uleiul de masline ramas (3 linguri). Potriviti de sare si de piper. Umpleti pastele cu amestecul de ton, rosii uscate si capere, puneti-le pe un platou si turnati peste ele sosul de rosii cu busuioc. Daca doriti sa va impresionati invitatii, puteti aranja pastele umplute in portii individuale, puse in picioare si ornate cu un pic de marar.

Paste umplute cu ton, rosii uscate si capere

Calorii: 154 kcal / 100 g (sau 215 kcal / portia de 4 buc.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11