Gratin de varza de Bruxelles cu porc si mascarpone

Pentru o masa in familie la sfarsit de saptamana, va propun o combinatie frantuzeasco-italieneasco-asiatica :). Este vorba de un gratin de varza de Bruxelles cu carne de porc, imbaiat intr-un sos cremos cu mascarpone si parfumata cu “ajutoare” asiatice: sos de soia si pudra curry. Ingredientele se completeaza armonios si veti obtine, fara prea mare efort, un preparat delicios, fermecator si surprinzator, simplu si rafinat in acelasi timp. Pe care-l puteti savura impreuna cu cei dragi, in compania unui pahar de Merlot.

Eu am lasat preparatul simplu, doar cu o felie de paine alaturi, dar daca doriti, puteti sa-i alaturati o garnitura de cartofi sau un orez fiert simplu. Apoi, daca preferati, puteti inlocui carnea de porc cu o carne de vita.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– varza de Bruxelles 500 g
– pulpa de porc 400 g
– ceapa 1 buc. mare (140 g)
– usturoi 2 catei
– mascarpone 150 g
– lapte 150 ml
– ulei 2 linguri
– piure de rosii 2 linguri (50 g)
– sos de soia 2 linguri
– curry 1 lingurita rasa
– sare, piper macinat

Gratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarpone

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati varza de Bruxelles de eventualele foi vestejite si spalati-o. Puneti mai multa apa la fiert, cu sare, intr-o oala mai mare. Cand clocoteste apa, puneti varza de Bruxelles si lasati-o cam 15 minute. Scurgeti-o de apa. Dati carnea de porc prin masina de tocat. Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul si caliti ceapa si usturoiul, taiate feliute.

Gratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarponeGratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarpone

Adaugati carnea tocata (sfaramati cu lingura eventualele “bule” de carne formate). Mai lasati vreo 3-4 minute si adaugati sosul de soia, pudra de curry si piureul de rosii. Omogenizati si turnati cam 70 ml de apa fierbinte. Acoperiti tigaia si, la foc mic, lasati sa fiarba carnea cam 15 minute. Potriviti de sare si de piper. Distribuiti carnea in patru vase de gratin sau intr-un vas de Jena, daca nu aveti vase pentru portii individuale. Asezati printre grauntele de carne varza de Bruxelles (verificati inainte cotorul, daca este tare, indepartati-l cu un cutit; puteti taia in doua verzele mari). Intr-un castron, omogenizati mascarponele cu laptele. Puneti un pic de sare si de piper in sos si turnati-l peste carne si varza.

Gratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarponeGratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarpone

Bagati vasele in cuptorul incins, pe raftul din mijloc, si lasati cam 25 de minute. Opriti focul, lasati gratinul sa “respire” un pic si serviti-l.

Gratin de varza de Bruxelles cu porc, sos de soia, curry si mascarpone

Calorii: 168 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11