Ca sa nu credeti, cumva, ca toate preparatele delicioase necesita ore de munca, asa cum a fost cazul tortului de care v-am vorbit acum doua zile (Tort mille-feuille impletit), astazi va propun o salata mega-ultra-usor de facut, sanatoasa si delicioasa, care-ti incanta nu doar papilele gustative, ci si privirea. Iar daca aveti, asemenea mie, pieptul de pui deja facut, “rest” de la un gratar, iar salata verde este la punga, gata spalata si taiata, doar cat sa o arunci pe platou, chiar ca pregatirea salatei este o chestiune de maximum 2 minute. Iar dupa atata “munca istovitoare”, va veti minuna cat de bune sunt, uneori, combinatiile simple.
Dat fiind continutul caloric redus, dar si din cauza cepei :P, salata se potriveste mai degraba unei cine tarzii, decat unui pranz rapid la serviciu. Cat despre etapele retetei, data fiind “complexitatea” deosebita a acesteia, nu am ce poze sa postez, decat cu preparatul final.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui la gratar 200 g
– ceapa rosie 1 buc. mare (125 g)
– rosii 3 buc. mari (430 g)
– mix de salata verde 1 punga (120 g)
– ardei gras galben 1 buc. (160 g)
– ulei de masline 1 lingura
– otet balsamic 3 lingurite
– mustar de Dijon 2 lingurite rase (10 g)
– miere 1 lingurita
– sare, piper
Daca nu aveti pieptul de pui deja facut, taiati-l in felii si dati-l cu un pic de sare si de piper. Incingeti o tigaie-gratar si rumeniti pieptul de pui pe ambele parti. Luati-l de pe gratar, lasati-l sa-si “traga sufletul” si taiati-l in fasii. Intr-un castronel, amestecati uleiul de masline, mustarul de Dijon, mierea si otetul balsamic. Omogenizati. Pe un platou mare, asezati mixul de salata verde. Puneti fasiile de piept de pui, ardeiul gras (taiat tot fasii), rosiile (taiate feliute) si ceapa rosie (rondele). Presarati sare si piper proaspat rasnit. Stropiti cu sosul cu miere si mustar. Serviti imediat.
Calorii: 65 kcal / 100 g.