“Parjoale” de dovlecei cu parmezan

Nu sunt parjoale moldovenesti, ci unele cu “parfum” italienesc, datorita parmezanului ras. De fapt, exista mai multe variante in care pot fi executate aceste chiftelute de dovlecei, iar in functie de branza pe care o puneti si de alte mici “adaosuri” verzi migrati dintr-o bucatarie in alta. De pilda, daca puneti branza feta rasa si un strop de menta, ati conferit preparatului o aroma greceasca, iar daca adaugati niste Reblochon si busuioc o sa spuneti “Bon appétit!” :). Ca mod de preparare, este foarte simplu sa pregatiti aceste “parjoale” si, in plus, le puteti prepara in avans, dat fiind ca sunt foarte bune la temperatura camerei.

Eu am servit aceste chiftelute de dovlecel ca antreu, doar cu bucati de lamaie alaturi. Daca doriti insa sa le pregatiti pentru o cina lejera, le puteti consuma insotite de o salata verde. De asemenea, le puteti servi si pe post de garnitura langa o friptura de pui la gratar. Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– dovlecei 4 buc. (900 g)
– faina 4 linguri cu varf (115 g)
– parmezan ras 100 g
– ulei de masline 6 linguri
– ou 1 buc.
– sare, piper

Parjoale de dovlecei cu parmezan

Radeti dovleceii curatati pe razatoarea cea mare. Presarati un pic de sare, amestecati-i si lasati-i la scurs, intr-o strecuratoare, timp de jumatate de ora. Luati dovleceii rasi si distribuiti-i pe jumatatea unui servet curat. Acoperiti cu cealalta jumatate de servet si presati usor astfel incat servetul sa absoarba din apa existenta in dovlecei (in proportie de aproape 90%). Odata storsi dovleceii rasi, puneti-i intr-un castron. Adaugati peste ei faina cernuta, oul si parmezanul ras. Omogenizati foarte bine si adaugati un pic de piper. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti patru-cinci gramajoare de compozitie (cate va incap in tigaie), ca niste chiftelute aplatizate. Cand s-au rumenit usor, intoarceti-le pe partea cealalta. Scoateti-le pe o farfurie tapetata cu servete de hartie (pentru a absorbi grasimea in exces). Procedati la fel pana terminati toata compozitia.

Parjoale de dovlecei cu parmezanParjoale de dovlecei cu parmezan

Serviti “parjoalele” la temperatura camerei, cu bucati de lamaie verde alaturi.

Parjoale de dovlecei cu parmezan

Calorii: 180 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11