Am auzit cu totii aceasta concluzie, dar cine s-ar fi gandit ca este valabila si la legume?! Ei bine, se vede treaba ca bucatile mai mari de legume sunt muuult mai bune decat grauntele mici, pierdute printre granule din sare, glutamat si altele. S-au hotarat sa ne demonstreze acest lucru cei de la Knorr. Cui? Pai catorva food-bloggeri adunati in bucataria Unilever si astfel, prin intermediar, gospodinelor din intreaga tara. Fara sa fiu o consumatoare de condimente universale (mai scap, recunosc, din cand in cand la cuburile de supa 🙁 din ratiuni de timp si de spatiu de depozitare), mi-am zis sa onorez totusi invitatia celor de la Golin Harris si Knorr, de a experimenta noul produs intitulat “Legume in bucate”.
Nu-mi propun sa va fac teoria condimentului universal, cum reuseste acesta sa asigure echilibrul gusturilor si sa induca oamenilor senzatia de “bun”. Cu asta se ocupa marketerii si promoterii. Plus ca fiecare are dreptul sa decida ce este mai bun pentru el… Totusi, va pot spune ca intr-adevar legumele pot fi vazute, de data aceasta, fara microscop. Iata dovada!
Vreau insa mai mult sa va povestesc despre bucataria Unilever, impresionanta nu doar printr-un perete mare “tapetat” cu mirodenii (il vedeti mai jos, in spatele Brandusei de la “Retete de suflet” :P), ci si prin dotare. Orice am avut nevoie noi, food-bloggerii prezenti, am gasit acolo… Si, credeti-ma, nu au fost nici putine, nici simple cererile noastre. Nu de alta, dar a trebuit sa ne lasam dusi de inspiratie si, pornind de la ingredientele principale oferite, sa alegem si sa gatim cate un preparat. Individual sau pe echipe, dupa plac. Ceea ce ma aduce la al doilea punct forte al serii (dupa mine, evident): compania. Mie, una, mi-a placut mult sa-mi petrec seara alaturi de bloggeri si bucatarii profesionisti de la Knorr. In cazul food-bloggerilor, pe unii ii stiam de la alte evenimente, pe altii i-am cunoscut atunci cu deosebita placere. Iar despre bucatarii cu state, admit ca a fost un pic intimidant… Mai ales la inceput si mai ales dupa ce au considerat necesar sa ne tina un speech despre protectia muncii. Adica, cum sa nu ne taiem degetele pregatind chestii :)!
Sa trecem insa la meniul serii: eu si Brandusa am gatit un Pui basquaise…
Andreea (Andreea’s Chinese Food) si Antonina (Dulcegarii culinare) ne-au delectat cu niste turtite din orez cu susan, acompaniate de un demential sos dulce-acrisor cu ananas, dar si cu o bunatate de pui marinat cu scortisoara cu garnitura de cartofi la cuptor cu alune…
…iar Lavinia si Sorin (Bucatar sub acoperire) ne-au tentat cu niste paste minunate, gratinate cu mozzarella.
In fine, gazdele noastre din echipa Knorr, Andreea, Cristi, Ionut si Robert, ne-au incantat papilele gustative, dar si privirea cu Involtini de porc cu dovlecel, servite cu spaghete in sos de rosii.
Prin urmare, daca in privinta “Legumelor in bucate” va invit sa descoperiti singuri cat conteaza marimea, in privinta serii petrecute alaturi de colegii de food-blogging va pot spune, fara tagada, ca a fost minunata :).
a fost o placere sa fac echipa cu tine. si foarte distractiv 🙂
Esti foarte draguta, Brandusa :). Multumesc mult si de abia astept sa ne revedem!