Supa de rosii coapte

Daca v-ati plictisit de varianta traditionala de supa de rosii, ati incercat si varianta picanta cu taietei de orez (vezi AICI) si varianta raw, in straturi, cu avocado (vezi AICI) si varianta portugheza, servita cu ou in apa (vezi AICI) si, totusi, vreti altceva, atunci trebuie sa incercati si varianta pe care v-o propun astazi: din rosii coapte in cuptor, cu miere si cimbru. Mai dulceaga decat varianta clasica si deosebit de parfumata, gratie cimbrului mentionat, dar si busuiocului, aceasta supa de toamna, cu aroma mediteraneana, este mai buna calduta, eventual cu un “mot” de smantana deasupra.

Singurul regret pe care-l am in ceea ce priveste aceasta reteta preluata de la James Martin este ca nu am pregatit mai multa supa. Nu de alta, dar de abia am apucat sa gust din ea, ca cineva a si terminat-o :P. Noroc ca inca sunt rosii din belsug in piata, asa ca diseara mai pregatesc o tura. Portie dubla, de data aceasta :).

Ingrediente (4 portii):
– rosii 1 kg
– miere 2 linguri
– cimbru uscat 1 lingura rasa
– ulei de masline 3 linguri
– ceapa 1 buc. (80 g)
– usturoi 2 catei
– busuioc proaspat 5-6 fire
– sare, piper

Supa de rosii coapte cu miere si cimbru

Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Taiati rosiile in jumatate si asezati-le intr-o tava (cu taietura in sus). Distribuiti peste ele mierea, o lingura de ulei de masline, cimbrul uscat si un pic de piper. Bagati tava in cuptor si lasati circa 15 minute, timp in care rosiile se inmoaie usor. Lasati rosiile sa se raceasca un pic si curatati-le de coaja. Intr-o oala, incingeti restul de ulei si caliti ceapa, taiata felii. Adaugati usturoiul si mai lasati 1-2 minute. Puneti rosiile coapte, taiate bucati si circa 200 ml de apa (in functie si de cat de zemoase sunt rosiile). Lasati sa dea unul-doua clocote si opriti focul. Lasati sa se raceasca un pic, adaugati busuiocul proaspat si pasati cu blenderul. Potriviti supa de sare si de piper.

Supa de rosii coapte cu miere si cimbruSupa de rosii coapte cu miere si cimbru

Serviti supa calda, eventual cu un pic de smantana si cu crutoane.

Supa de rosii coapte cu miere si cimbru

Calorii: 91 kcal / 100 g (fara smantana si crutoane).

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Supa de rosii coapte”

  1. Daaaa chiar ca parca ne-am vorbit! Asa-i ca a fost buna? Eu de vreo 3 saptamani fac in fiecare saptamana si nu ma mai pot opri :)))

  2. Dino says:

    A fost excelenta! Vreau sa mai fac o tura si acum oscilez intre reteta ta si a mea :P. Cred ca le voi face pe amandoua :).

  3. ce minunatie! yammy!

  4. Dino says:

    Daaa… Simpla si gustoasa! Perfecta pentru aceste zile racoroase de toamna.

  5. […] • Salata de vinete cu rosii • Zacusca de vinete si gogosari • Salata de rosii cu usturoi • Supa de rosii coapte • Imambayildi sau vinete impanate la cuptor • Humus cu ardei capia copt • Zacusca de fasole […]

  6. […] Gurmandino ne explica tare ghini cum se prepara o asa deliciosenie […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11