Cum imi plac la nebunie ardeii de toate felurile si cum am inca “provizii” serioase de capia si gogosari, zilele acestea m-am axat pe mancaruri ce contin aceste delicii ale toamnei. Asa se face ca, pe post de aperitiv, am pregatit niste rulouri de ardei capia copt cu branza cremoasa de capra, parfumata cu arpagic verde. Este un pic mai migalos de facut, dar merita cu varf si indesat cand gusti si te rasfeti cu dulceata ardeiului copt, completata perfect de aroma inconfundabila a branzei de capra. O alta varianta de combinare a celor doua ingrediente de baza, ardei copt si branza de capra, constituie Bruschettele cu branza de capra si ardei copt.
Cum eu am pregatit rulourile doar pentru noi, nu am facut prea multe si le-am lasat ca atare. Adica, fiecare ardei a fost intreg. Pentru o masa tip-bufet, va recomand insa sa taiati rulourile in bucati de circa 3 cm grosime, pe care sa le puneti pe un platou sau in linguri din acelea de portelan sau sticla pentru servit aperitive. Pentru ca rulourile sa se taie bine si sa-si pastreze forma, ar fi indicat sa folositi o combinatie de branza de capra mai tare cu una tartinabila (din care am folosit eu) si sa tineti rulourile macar o ora in frigider inainte de a le taia. In ceea ce priveste etapele pregatirii, puteti coace ardeii capia din timp (chiar si cu doua zile inainte), ii curatati de coaja si ii pastrati la frigider pana in ziua marii mese.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– ardei capia 4 buc. (750 g)
– branza de capra 150 g
– arpagic verde (chives) 10 g
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper
Coaceti ardeii capia pe o tabla sau intr-o tigaie-gratar, intorcandu-i pe toate partile. Ardeii sunt copti cand coaja le devine negricioasa si cand, apasandu-i usor, observati ca s-au inmuiat. Luati-i de pe foc si puneti-i intr-o punga cu fermoar sau intr-o oala cu capac. Lasati-i sa se raceasca un pic si decojiti-i (aveti grija sa nu ramana urme de coaja arsa). Curatati-i si de cotor si de seminte. Atentie, odata copti, “carnea” ardeilor se sfasie usor, asa ca manevrati-i cu grija! Puneti-i pe un tocator si desfaceti fiecare ardei.
Intr-un castronel, amestecati branza de capra, cu o jumatate de lingura de ulei de masline, arpagicul verde taiat marunt si un pic de piper proaspat rasnit. Omogenizati, gustati si potriviti de sare. Impartiti in mod egal branza cu chives pe ardei. Rulati cat se poate de strans, avand grija sa nu rupeti ardeii.
Puneti rulourile pe un platou, stropiti-le cu restul de ulei de masline si decorati-le, eventual, cu un pic de arpagic verde sau de patrunjel verde.
Calorii: 161 kcal / 100 g.