Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi

Iata si ultima salata-garnitura din mini-seria dedicata gratarului in aer liber, gratar de care va recomand, in continuare, sa profitati cat mai este frumos afara. Salata se face practic in 5 minute, mai ales daca optati pentru o maioneza gata facuta. Evident ca este mai buna cea facuta in casa, dar uneori, sub presiunea timpului, ne “salveaza” o maioneza la borcan. Eu am folosit una light, pentru a obtine o salata cu mai putine calorii. Iar pentru un plus de gust si pentru a contrabalansa maioneza, am “aruncat” langa feliile de ciupercute si cativa castraveciori murati, taiati marunt, marunt.

Asemenea celorlalte salate-garnituri (Salata de cartofi copti cu smantana, lamaie si ierburi si, respectiv, Salata de rosii cu usturoi), o puteti pregati si pe aceasta cu o zi inainte, urmand sa o pastrati in frigider si sa o transportati usor, intr-o cutie. Evident ca salata poate fi consumata si simpla, cu o felie de paine alaturi, la o cina tarzie. Iar daca vreti sa o pregatiti pentru o masa tip-bufet, pe post de aperitiv, nu va ramane decat sa o serviti pe bucatele mici de paine prajita sau in cosulete din foietaj.

Ingrediente:
– ciuperci in conserva, scurse 400 g
– maioneza light 150 g
– usturoi 1-2 catei
– castraveciori acri 100 g
– sare, piper

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi

Taiati castraveciorii cubulete mici si, daca este cazul, strangeti-i un pic in mana pentru a scapa de zeama in exces. Amestecati intr-un castron ciupercile (clatite un pic si scurse bine de apa), maioneza, usturoiul trecut prin presa si castraveciorii. Omogenizati si potriviti de sare si de piper.

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoiSalata de ciuperci cu maioneza si usturoi

Serviti salata decorata, eventual, cu cateva frunze de patrunjel proaspat.

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi

Calorii: 80 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi”

  1. Dino says:

    Daaa… Si se face atat de usor. Doar ca dispare mult prea repede :P.

  2. dana says:

    arata bine. Asa o fac si eu, insa cateodata mai adaug si ficat de pui (fiert si prajit) pe langa ciuperci. Ai multe aperitive din care ne putem si noi, astea mai putin gospodine, inspira. Merci!

  3. Dino says:

    Dana, ma bucur ca te inspira retetele de pe blog. Nu este insa deloc vorba de “mai putin gospodine”… ca dovada, ideea ta este foarte buna si am sa tin cont de ea data urmatoare :). Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi!

  4. […] bacon si inlocuiti supa de pui cu una de legume) • Varza dulce calita (nu puneti carnati) • Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi (inlocuiti maioneza light cu una vegetala) • Salata de cartofi cu ceapa marinata (nu puneti iaurt […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11