Prosciutto e Melone sau Sunca crud-uscata cu pepene galben

Unele combinatii simple trebuie savurate ca atare. Fara modificari, fara briz-brizuri. In aceasta categorie intra si Prosciutto e Melone sau, mai pe romaneste, sunca crud-uscata cu pepene galben. Am preparat acest celebru antipasto la sfarsitul saptamanii si m-am gandit sa va prezint si voua ce a iesit. Nu pentru reteta in sine pentru ca, sa fim seriosi, mare “reteta” este sa pui prosciutto peste bucatele de pepene galben, ci pentru a va propune cateva modalitati de a servi preparatul, astfel incat sa fie incantata si privirea inainte de a rasfata papilele gustative. Mai exact, va propun corabioare, stelute si bilute din pepene galben, infasurate in prosciutto si infipte in scobitori¬† sau mini-frigarui.

Nu am sa insist prea mult pe prezentarea a ceea ce inseamna prosciutto, ci doar am sa va spun ca este o sunca cruda si uscata, feliata foarte subtire. O gasiti in magazine, in general importata. Cat despre pepenele galben, acesta trebuie sa fie copt, parfumat si rece! Din cele 400 de grame pomenite mai jos, veti folosi efectiv mai putin de jumatate, dar aveti nevoie de o felie generoasa pentru a va putea juca :).

Ingrediente (pentru 4 portii):
Рpepene galben 400  g
– prosciutto 100 g
– piper multicolor

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Pentru stelute, taiati o felie de pepene de 1,5-2 cm grosime. Cu ajutorul unui dispozitiv din plastic pentru fursecuri si biscuiti, taiati stelute in felia pusa invers, pe orizontala. Asezati pe fiecare steluta cate o jumatate de felie de prosciutto si infigeti o scobitoare.

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galbenProsciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Cu o “lingurita” speciala pentru facut bilute, “scobiti” cateva “mingiute” in pulpa pepenelui, de 4-5 cm diametru. Asezati deasupra cate o jumatate de feliuta de prosciutto si infigeti in scobitoare.

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Pentru mini-frigarui, pe niste bete mai mari decat o scobitoare, dar de maximum 10 cm lungime, infigeti o biluta de pepene, o felie de prosciutto (usor impaturita) si inca o biluta. Puneti mini-frigaruile pe un platou sau, daca pregatiti suficient de multe, le puteti infige intr-un grapefruit sau un pomelo invelit, eventual, in folie de aluminiu.

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Pentru corabioare, trebuie sa taiati in felia de pepene mini-felii, de 8-10 cm lungime si cu o baza de 2 cm (pentru a sta vertical). “Insirati” prosciutto deasupra si infigeti scobitoarea.

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Inainte de a pune platoul pe masa, parfumati cu un pic de piper proaspat rasnit.

Prosciutto e Melone sau Prosciutto cu pepene galben

Calorii: 104 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11